0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Eylül 2018 Cuma 09:25:00 - Güncelleme:14 Eylül 2018 Cuma 23:21:00

Galatasaray liderliği farklı aldı!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti ve liderlik koltuğuna yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, evinde Kasımpaşa'yı konuk etti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 4-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 56. dakikada Eren Derdiyok, 58. ile 66. dakikalarda Garry Rodrigues ve 78. dakikada Serdar Aziz'den geldi. 90+5. dakikada Onyekuru'nun attığı gol, VAR'a başvurularak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Kasımpaşa'nın tek sayısını ise 76. dakikada penaltıdan Diagne kaydetti.

Bu skorun ardından Galatasaray 4. galibiyetini alarak puanını 12 yaptı, Kasımpaşa ise bu sezon ilk yenilgisini tattı ve 12 puanla 2. sıraya geriledi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacakken, Kasımpaşa ise evinde Alanyaspor'u konuk edecek.

FATİH TERİM'DEN ROTASYON

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesinde kadroda rotasyona gitti.

Lokomotiv Moskova ile 18 Eylül Salı günü karşılaşacak sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in 4. haftasında 4-0 kaybedilen Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 6 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı.

Fatih Terim, Trabzonspor maçında ilk 11'de başlayan futbolculardan Mariano Filho, Ahmet Çalık, Henry Onyekuru ve Fernando Reges'i yedeğe çekerken, Maicon Roque hafif sakatlığı, Younes Belhanda da kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Terim, Kasımpaşa maçında bu futbolcuların yerine Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ryan Donk, Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'e ilk 11'de forma verdi.

Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sinan Gümüş, Emre Akbaba, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı.

OZAN KABAK 11'DE

Galatasaray'ın altyapısından yetişen Ozan Kabak, Süper Lig'de ilk kez bir maça 11'de başladı. Fatih Terim, 18 yaşındaki futbolcuyu stoperde Serdar Aziz ile birlikte görevlendirdi.

Ozan Kabak, ligde geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon da Aytemiz Alanyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

RODRIGUES DÖNDÜ

Sarı-kırmızılı takımda Garry Rodrigues, Kasımpaşa maçında ilk 11'deki yerini aldı.

Ligin ilk haftasında MKE Ankaragücü ile yapılan maçtan sonraki antrenmanda geçirdiği sakatlık nedeniyle Göztepe, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen ve Trabzonspor maçında da sonradan oyuna dahil olan Rodrigues, üç hafta aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

LINNES'İN İLK MAÇI

Galatasaray'da Martin Linnes, bu sezon ilk kez lig maçında forma giydi.

Fatih Terim, ilk 4 haftada tercih etmediği Norveçli futbolcuyu Kasımpaşa maçında Mariano'nun yerine görevlendirdi.

FEGHOULI YİNE KULÜBEDE

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, Kasımpaşa maçında da yedek kaldı.

Teknik direktör Fatih Terim'in bu sezon hiçbir lig maçında ilk 11'de görev vermediği Feghouli, MKE Ankaragücü ve Trabzonspor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti.

İLK YARIDA TEMPO YOK

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray ad, Kasımpaşa da, rakip yarı alanda etkili olmayı başaramadı ve bol bol pas hataları ile orta saha mücadelesi yaşandı.

İlk yarıda Galatasaray ve Kasımpaşa, tehlikeli diye nitelendirilebilecek pozisyon bulamadı.

EREN DERDİYOK ATTI

Galatasaray'da tartışılan forvet Eren Derdiyok, karşılaşmada açılış golünü kaydeden isim oldu.

55. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Eren Derdiyok ön direkte topu kontrol etti ve ayağının ucuyla topu ağlara gönderdi! Gol, VAR tarafından faul şüphesiyle incelendi ancak Bülent Yıldırım orta noktayı gösterdi.

GARRY RODRIGUES SAHNEDE

2 dakika önce 1-0 öne geçen Galatasaray, bu kez Ndiaye'nin pasında topla buluşan Rodrigues'in şutu ve devamında gelen golüyle skoru 2-0'a getirdi.

RODRIGUES'TEN HARİKA GOL

Galatasaray'ın yıldızı Garry Rodrigues, 65. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Emre Akbaba'nın pasında topla buluşan Rodrigues, sol çaprazdan mükemmel bir şut gönderdi ve harika bir golle skoru 3-0'a getirdi.

KASIMPAŞA PENALTI İLE ÜMİTLENDİ

Kasımpaşa, 74. dakikada penaltı kazandı. Mbaye Diagne sol çaprazdan içeri girdi, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ardından pozisyonu VAR'dan izleyen Yıldırım, penaltı kararını değiştirmedi. Mbaye Diagne penaltıda topun başına geçti ve soğukkanlılıkla topu ağlara yolladı.

SERDAR AZİZ SKORU BELİRLEDİ

2. yarıdaki gol yağmuruna Serdar Aziz de katıldı ve maçın skorunu tayin etti: 4-1! Galatasaray, Sinan Gümüş ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası içinde Serdar Aziz yükseldi ve kafayı vurdu, top ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçı öncesinde bu kritik sınavdan galibiyetle ayrıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX