0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00

Kukla Guaido'dan tehdit

Trump’ın kuklası Guaido, Washington’un silah yüklü sözde insani yardımlarını Venezuela’ya sokamayacağını anlayınca, ABD ordusuna güvenip tehditler savurdu. 

Venezuela’nın yeraltı zenginliklerine çökme planı yapan ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ve kuklası Juan Guaido, ülkenin seçilmiş lideri Nicolas Maduro ve destekçilerine tehditler yağdırmaya devam ediyor. Kendini ‘geçici başkan’ ilan eden Guaido, ABD’nin sözde “insani yardımının” giriş tarihi olarak açıkladığı 23 Şubat öncesi, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ordu, muhalefeti silahlandırmak amacıyla gönderilen sözde yardımların girişini engellemek için önlemlerini artırdı. Yardımların ülkeye girişine izin vermesi için orduya yeniden çağrıda bulunan Guaido, “Geçici başkanın emrini yerine getirmek ve anayasaya uygun hareket etmek için 3 gününüz var” ifadesini kullandı. 

ABD'Lİ KOMUTANLARDAN DESTEK

Maduro’ya sadakatini açıklayan orduya bir tehdit de ABD'nin Güney Amerika Gücü (Southcom) Komutanı Amiral Craig Faller’den geldi. Venezuela ordusuna “doğru olanı yapın” diye seslenen Faller, “Bu mesaj Venezuela silahlı kuvvetleri için. Nihayetinde yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız” tehdidinde bulundu. Seçilmiş Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yardım tartışmalarının ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası olduğunu ve yapılan şova izin vermeyeceğini söylemişti. Venezuela’nın yurtdışındaki varlıkları üzerinde kontrol sahibi olmak isteyen ABD kuklası Guaido, İsviçre bankalarındaki hesaplarda “düzensiz hareketler” tespit ettiklerini öne sürerek “Cumhuriyete ait olan tüm varlıkları dondurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Öte yandan Fransız havayolu şirketi Air France, güvenlik gerekçesiyle 23-25 Şubat tarihleri arasında Venezuela'ya yapacağı uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. 

KOSTA RİKA ELÇİLİĞİ'Nİ  ELE GEÇİRDİLER 

Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçiliği, muhaliflerin kontrolüne geçti. Juan Guaido tarafından büyükelçi olarak atandığını ifade eden Maria Faria, Kosta Rika'nın başkenti San Jose'deki Venezuela Büyükelçiliği'ne girdi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından atanan diplomatların görevden alındığını açıkladı. Olaya ilişkin açıklama yapan Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, “Bu sabah bir grup yabancı, hırsızlar gibi Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçilik binasına girdi” dedi. Guadio'yu tanıyan ülkeler arasında yer alan Kosta Rika, Venezuelalı diplomatlardan 15 Aralık'a kadar ülkeyi terk etmelerini istemişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX