0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 16:23:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 16:26:00

Ali Koç: Nihat Özdemir bana 'bu açıklamaları yapmak zorunda kaldım' dedi

Fenerbahçe'nin eski başkan vekili olan ve şimdi TFF Başkan Vekili görevini yapan Nihat Özdemir'in açıklamalarına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan cevap geldi.

Ali Koç, FB TV'de yaptığı açıklamalarda Nihat Özdemir ve TFF'yi sert sözlerle eleştirdi.

İşte Ali Koç'un sözleri:

''NİHAT BEY'İN TÜRK FUTBOLU İLE ENDİŞELERİ VARDI''

“Hakem hatalarının sistematik olduğu endişesi bize hakimdi ve bu bağlamda açıklamalar yapmaya karar verdik. Bunun ardından Sayın Nihat Özdemir'in, özellikle bir medya grubunun gazetesinde manşete çıkartılmış açıklamaları vardı. Nihat Özdemir'in, federasyonumuzun adaletli yönetimine kefil olduğu şeklinde açıklamaları vardı. Nİhat Özdemir ile basın toplantısının ardından görüştük ve kendisinin de Türk futbolu ile ilgili endişeleri vardı. Bu açıklamalarla taban tabana zıttı o görüşler.

“NİHAT ÖZDEMİR ‘BU AÇIKLAMALARI YAPMAK ZORUNDA KALDIM’ DEDİ''

Başarısızlığın sorumlusunun başkan olarak benim olduğumu defalarca söyledim. Bizim bir günah keçisi arıyor olmamız, başarısızlığa bir kılıf arıyor olmamızın söz konusu olmadığı kamuoyunun malumudur. Nihat Bey ile görüştüm ve 'Siz bana böyle böyle dememiş miydiniz? Sizin de endişeniz yok muydu?' dedim. Kendisi inkar etmedi. 'Evet, bu açıklamaları yapmak zorunda kaldım' diye bir ifadesi oldu. Niye mecbur kaldığını, verdiği sebepleri sizinle paylaşamayacağım.

Bizler kapalı kapılar arkasında farklı, başka ortamlarda başka konuşan insanlar değiliz. Özü sözü bir insanlarız. Özelde konuşulanları da açıklamayı doğru bulmayız. Aramızda geçenleri anlatmam sıkıntılı bir ortam yaratır.

Benim açıklamalarım TFF'de ciddi rahatsızlığa sorun olmuş ve bu açıklamaları zayıflatmak için Nihat Bey kendini kullandırtmış. TFF'ye Fenerbahçe'yi temsilen atanan Nihat beyin, bize karşı söyleyeceği söylemlerinin herhalde daha çok ilgi göreceği düşünülmüş.

“NİHAT BEY KENDİSİNİ BU DURUMA DÜŞÜRMEMELİYDİ”

Bu açıklamaları Nihat Bey'in yapmasının daha çok ilgi göreceği düşünüldüğü için herhalde böyle bir yöntem uygulanmış. Nihat Bey kendisini bu duruma düşürmemeliydi. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.

TFF'de bazı insanlara şirin gözükmek, bazı insanlara sahip çıkmak adına, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açıklamalarını boşa çıkarmak için, Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet etmiş bir insanın söylemlerini kullanmak çok acı bir durumdur.

Fenerbahçe'yi temsil eden bir kişinin, bu şekilde kulübümüzü hedef alması, camiamız açısından son derece acı bir durumdur. Siz hiç herhangi bir kulüp temsilcisinin, TFF'de temsil ettiği kulüp aleyhine bu şekilde açıklama yaptığını, hedef aldığını gördünüz mü?

Biz kimsenin karakterini sorgulayacak insanlar değiliz. Ama şu yaşananlar ve yaşanış şekli, kulübümüzü hedef alan söylemlerin Fenerbahçe'ye hizmet etmiş biri tarafından yapılmasının yarattığı acıyı sizlerle paylaşma gereği duydum.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX