0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2018 Salı 18:14:00 - Güncelleme:16 Ekim 2018 Salı 18:15:00

Polis, Suudi Arabistan Konsolosu'nun konutunda arama yapıyor

Gelen son dakika haberine göre, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu ülkesine döndü. Polis, Suudi Arabistan Konsolosu'nun konutunda arama yapıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak gündeme gelen son dakika gelişmesinde, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndüğü belirtildi.

Dışişleri kaynakları, Suudi Başkonsolos ile ilgili Türkiye tarafından alınmış bir karar olmadığını ifade etti. Suudi makamlarla istişare amacıyla çağırılmış olabileceği iddia ediliyor.
Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi olay yeri inceleme ekipleri, dün Levent'teki başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

Bugün de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun konutunda arama ve inceleme yapmaları bekleniyor. Ajanslar, konsolosluk konutu önünde hareketliliğin devam ettiğini bildiriyor.

2 Ekim'de kayboldu

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Kaşıkçı, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik  işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha  çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde iki uçakla  İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının  bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği  kaydedilmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX