0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 08:00:00

+1 farklı paylaşım

Ediz adında, down sendromlu bir oğlu olan Özgün, 'Dünya Down Sendromlu' gününde, duygusal bir paylaşım yaptı. Ünlü şarkıcı, 'Onlar ne bir eksik, ne bir fazla, hasta da değiller' dedi.  

14 yıl önce 'Elveda' ardından da 'Sadece Arkadaşız', Direniyorum Yokluğuna' gibi şarkılarla şöhret basamaklarını tırmanan Özgün, dün herkesi duygulandıran bir paylaşım yaptı. 3,5 yaşında down sendromlu 'Ediz' adında bir oğlu olan Özgün, geçtiğimiz yıl oğlunu özel bir okula kaydettirmek istemiş ancak kabul edilmemişti. Ünlü şarkıcı, 21 Mart ''Dünya Down Sendromu'' gününe özel yazdıklarını tüm samimiyetiyle paylaştı. Sosyal medya paylaşımlarını eleştiren Özgün 21 Mart'ta Down Sendromlu çocuklar için ''+1 farkla, aslında sizler eksik değil +1 fazlasınız, sizler meleksiniz, farkındayız'' gibi yazılar yazmanın bir anlam ifade etmediğini dile getirdi. Ünlü şarkıcı 'Bugün paylaşım yapacak ama çocuğunun sınıfına farklı gelişim gösteren bir çocuk yazıldığında itiraz edecek. Ayy acaba bulaşır mı oğluma diye korkacak. Korkacak, çünkü 21 Mart sabahı arama motorundan o fotoğrafı kopyalarken altındaki yazıyı okumayacak' dedi. 'Dünyalar tatlısı down sendromlu bir çocuğun babasıyım, inanın oğlum ne eksik ne fazla' diyerek sözlerini sürdüren Özgün, 'Dünyalı bir insan, bir kromozomu fazla o da bazı genetik farklılar doğuruyor. Ediz hasta değil, yani bu durumun bir bulaşıcılığı ya da tedavisi yok. Ama yapılabilecek çok şey var. Önce sevgi, çaba, eğitim, eğitim, eğitim...' diye de ekledi.  

Neden 21 Mart? 

Şarkıcı Özgün, 'Bu arada down sendromlu bireylerin 21. kromozomları diğer bireyler gibi 2 değil 3 kromozomdur. 21.3 yani 3. ayın 21'i bu yüzden down sendromu günüdür. Ayrıca down İngilizce'deki anlamından gelen bir aşağı olma durumu değildir. İngiliz doktor Langdon Down, ilk kez bu sendromun tanısını koyduğundan onun soyadı verilmiştir' sözleriyle ders niteliğinde paylaşım yaptı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX