0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:23 Ocak 2019 Çarşamba 08:22:00

Sömürüye tam gaz devam

Vatansever gazeteci Uğur Mumcu’nun karanlık eller tarafından katledilişinin yarın 26. yıldönümü. Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in 'Atatürk' istismarı, Mumcu'nun tespitinin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi.  

YAŞASAYDI KARŞILARINA DİKİLDİ

Mumcu, bağımsız Türkiye mücadelesinin yılmaz neferiydi. Kalemini satmamanın bedelini canıyla ödedi. Aynı zamanda samimi bir Atatürkçü'ydü. Mustafa Kemal üzerinden siyasi ve maddi çıkar devşirenler, karşısında daima onu buldu. Yaşasaydı, Atatürk maskesiyle cebini dolduranların karşısına ilk o dikilirdi. 

SAVUNAYIM DERKEN TÜY DİKTİ

Tüm tepkilere rağmen Atatürk sömürüsüne devam edeceğinin işaretini veren Özdil, tanesi 2 bin 500'TL'den satışa çıkardığı kitabını savunurken, pazarlamacılıktaki ustalığını (!) konuşturdu. Bir taraftan Mustafa Kemal'in tevazusundan söz ederken, diğer yandan İsveç'ten, Japonya'dan en lüks kağıtları getirdiklerini yazdıve bütün bunları Atatürk'ü yüceltmek için yaptığını iddia etti. 

Özdil’in 4 ay önce 35 TL’den piyasaya çıkardığı 'Mustafa Kemal' kitabı, bugün ‘özel seri’ kılıfıyla satışa sunulacak. 23 Ocak saat 9'u 5 geçe 1881 adet satışa çıkacak olan 2 bin 500 liralık kitap, fiyatı nedeniyle eleştirilerin odağında yer alıyor. Yayınevinin 10 Aralık 2018’deki açıklamasına göre kitabın normal baskısından 1 milyon 150 bin satış gerçekleşti, 40 milyon 250 bin TL kasaya girdi. 

NE DEDİĞİ ANLAŞILAMADI 

Lüks baskılı kitapların tamamı satılırsa, 4 milyon 702 bin 500 lira gelir daha elde edilecek. Ayrıca yayınevi, 250 bin takım daha Atatürk ve Çocuk setini 99 TL'den satışa sunacak. Toplam kazancı böylece 69 milyon 702 bin 500 TL’yi bulacak. Çiflik Bank vurgunu yapan Mehmet Aydın’dan esinlenilerek sosyal medyada adı Öztosuncuk’a çıkan Özdil, eleştirilere ve tepkilere gazetesindeki köşesinden uzun uzun cevap verdi. Tepkilerin giderek artmasına aldırış etmeyen ve Atatürk sömürüsünü sürdüreceğini açık açık dile getiren Özdil, kitabını hem savundu hem de pazarladı. Yazısından sinirlerinin bozulduğu anlaşılan Özdil, kitap için “Paranız yoksa almayın” mesajı verdi. Yılmaz Özdil, kitabın bir koleksiyon kitabı olduğunu ve parası olmayanın almak zorunda olmadığını söyledi. 

DAHA PAHALI OLMALIYMIŞ 

Dünyada koleksiyon kitaplarına dair birçok örnek olduğunu ve bunların, “Mustafa Kemal” kitabından çok daha pahalı olduğunu belirten Özdil, kendi kitabının fiyatının düşük olduğunu anlatmaya çalıştı. Bunun için de yazısının girişinde ballandıra ballandıra kitabın özellikleriyle göz boyamaya çalıştı. Atatürk’ün tevazusundan bahseden Özdil’in yurtdışından büyük paralar ödeyerek getirdikleri malzemeleri yazması kafasının karışıklığını gözler önüne serdi. Kendisine destek arayışında olan Sözcü yazarı, her şeyi Atatürk'ü yüceltmek için yaptığını iddia ederek destek istedi. Öte yandan Özdil’in yazısında verdiği satış rakamları üzerinden hesap yapıldığında kazancın en 250 milyon TL olduğu ortaya çıktı. 

28 GÜNDE ŞİPŞAK KİTAP

Özdil, Atatürk istismarıyla cebini doldururken yakın arkadaşı Müjdat Gezen de geri kalmadı. Gezen, Halk TV'de Başkan Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözler söylemiş, “Haddini bil” demişti. 24 Aralık'ta savcılıkta çark eden Gezen, bu durumu da fırsata çevirerek, aynı cümleyi kapak yaptığı bir kitap çıkardı. Özdil'in yayınevinden basılan kitap, “Müjdat Gezen, 58 yıllık arkadaşım dediği Metin Akpınar’la birlikte uğradıkları yargı işkencesiyle ilgili görüşlerini sıcağı sıcağına okurlarıyla paylaşıyor” cümlesiyle tanıtılıyor. Kitap, 28 gün gibi kısa bir sürede yazılmasıyla dikkat çekerken, sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Pek çok kullanıcı Gezen'i eleştirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX