0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2019 Salı 08:54:00 - Güncelleme:12 Kasım 2019 Salı 16:42:00

Kreş yardımı şartları neler?

Çalışan anneye kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır? Çalışan anneye kreş yardımı şartları neler? sorularının yanıtı merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan çalışan anneye kreş yardımı yoğun ilgi görüyor. Belirlenen illerde çalışan annelerden çocuğunu kreşe gönderenlere belirli miktarda destek yapılacak.

Çalışan anneye kreş yardımı yoğun ilgi görüyor. Çalışan anneye kreş yardımı başvurusu nasıl yapılır? Çalışan anneye kreş yardımı şartları neler? sorularının yanıtı yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Belirlenen illerde çalışan annelerden çocuğunu kreşe gönderenlere belirli miktarda destek yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla Avrupa Birliği Delegasyonu’nun birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde, belirlenen illerde çalışan annelerden çocuğunu kreşe gönderenlere destek yapılacak. 10 bin 250 anne gerekli şartları taşıması halinde destekten faydalanacak. Çalışan anneye kreş yardımı ile ilgili merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor.

KREŞ YARDIMI ŞARTLARI: HANGİ ANNELER FAYDALANABİLECEK?

Annenin kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK’ya bildirilen kazancının aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmaması gerekiyor. (2019 yılı için 5 bin 116 TL.) 

Doğum izni alan çalışan anne faydalanamıyor.

0-60 aylık çocuğu olan anneler faydalanabilecek.

Anne için yaş sınırı bulunmuyor.

Sigortalı olunması gerekyiyor. Annelerin en geç kesin kayıt tarihinden bir gün önce bir işverenin yanında 4/A sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmaya başlamış olması gerekiyor. 

İşten çıkarılma durumunda iş arayan ve çocuğu kreş, anaokulu ve ya gündüz bakımevinde devam edenler, en fazla 3 ay projeden faydalanabilir. 

Süt izni kullanan çalışan anne de faydalanabiliyor.

KREŞ YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Projeye önkayıt için ‘sgkkurumsalcocukbakimi.org’ internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle başvuru yapılabilecek. 

Birden fazla çocuk için destek alınamıyor. 

Çalışan annenin çocuğuyla aynı evde yaşaması şart. 

KIRTASİYE DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 euro) kırtasiye desteği sağlanacak. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX