0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Kasım 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:18 Kasım 2019 Pazartesi 08:00:00

Rasulayn'da hastane mutluluğu

Sağlık Bakanlığı, PKK/YPG tarafından büyük zarar verilen Rasulayn Hastanesi’ndeki onarım çalışmasını tamamladı. Büyük mutluluk yaşayan ilçe halkı, Mehmetçik'in koruduğu hastaneye akın etti. 

TSK tarafından Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında güvenliğin sağlandığı Rasulayn ilçesindeki hastanede onarım çalışmaları tamamlandı. Bodrum katına tünel kazılan, birçok odasına el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirilen ve sözde karargâh haline getirilen hastanede, ilk önce güvenlik güçlerince yapılan tarama faaliyetleri sonucunda EYP’ler etkisiz hale getirildi, tüneller kapatıldı. 

KISA SÜREDE TAMAMLANDI 

Daha sonra devreye giren Sağlık Bakanlığı, hummalı şekilde tadilatı gerçekleştirerek, bölgenin acil ihtiyacı hastaneyi hizmete hazır hale getirdi. Bakanlığın özveriyle görev yapan kadın doğum, acil ve çocuk poliklinikleri personeli, Suriyeli hastalara şifa dağıtmaya başladı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rasulayn Hastanesi’nin büyük ve geniş bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 

İLAÇLAR ÜCRETSİZ VERİLİYOR 

Hastanenin kısa sürede 24 saat hizmet verebilecek duruma getirileceğini bildiren Erkuş, şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı talimatıyla bakım ve onarım çalışması yapılan Rasulayn Hastanesi hizmete girdi. Şu anda poliklinikler kurduk. Kadın doğum, çocuk ve acil servis poliklinikleri hizmet veremeye başladı. Hastanemizi şu an 12 yataklı hizmete sunduk. Yatması gereken hastalar kısa süreli müşahede altında tutulabiliyor. Ultrason hizmeti veriyoruz, laboratuar hizmetleri veriyoruz. Röntgen, eczane hizmeti veriyoruz. İlaçlar, reçetelerle ücretsiz veriliyor.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX