0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2020 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:30 Ocak 2020 Perşembe 08:00:00

Face'teki parmak izi yakalattı

Narkotik Sanal Devriye Timi büyük bir başarıya imza attı! Facebook'ta bir fotoğrafta elinde esrar olduğu fark edilen şüphelinin önce avuç içinden parmak izine, ardından kimliğine ulaşıldı.

SİGARA DEĞİL ESRARMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyuşturucuyu özendiren bir şüphelinin, Facebook üzerindeki yaptığı bir fotoğraf paylaşımdaki parmak izinden tespit edildiğini açıkladı. Narkotik Şube Müdürlüğü sanal devriye timi, facebookta fotoğraf paylaşan bir kişinin elindekinin sigara değil, esrar olduğunu fark etti.

ELİ İÇE DÖNÜK BİR KARE

Elinde esrar bulunan ve yüzü görünmeyen kişinin tespiti için, eli içe dönük olan fotoğraf yaklaştırdı. Büyütülen fotoğraftan birkaç kesit alındı. Alınan kesitlerdeki parmak izi fotoğraflarının kalitesi özel bir programla iyileştirildi. Fotoğraf, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Burada yapılan eşleşmede kimliği ortaya çıkarılan şüphelinin, yurtdışında yaşadığı belirtildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX