0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 08:00:00

Ağrılardan ısırganla kurtulun

Bitkisel tedavide deri hastalıkları için kullanılabilen ısırgan otuyla hazırlanan çay, baş ağrısını anında dindiriyor. Yemeği de romatizma şikayetlerini azaltıyor. 

Yüzyıllardır tıbbi tedavilerde kullanılan ısırgan otu bitkisi hastalıklarını doğal yöntemlerle tedavi etmek isteyenlerin imdadına yetişiyor. Tarla ve bahçelerde gezerken ısırgan otuyla karşılaşırsanız bunu kolay kolay unutmazsınız. Kökleri hariç, bitkinin tamamı neredeyse gözle görülür iğnemsi tüylerle kaplıdır ve deriyi en küçük bir temasta bile tahriş eder. Bu temasın acısı keskindir. 

ACI SİNYALLERİNİ KESİYOR

Bu acının, tahrişin ve ardından gelen şişmenin nedeni, tüylerinde bulunan kimyasal bir karışımdır. Sonuç zehirli sarmaşığın etkisine benzer ancak daha acılıdır. Birileri tarihi araştırırken ısırgan otuyla ilgili ilginç bir bilgi bulmuştur: eğer ısırgan otunu vücudunuzun acıyan bir bölgesine sürerseniz orijinal acı kendiliğinden geçer. Bilim adamları ısırgan otunun bunu, belirli birtakım enflamatuvar kimyasalların seviyesini düşürerek ve büyük olasılıkla acı sinyallerine müdahale ederek yapabildiğini düşünür. Acıyı acıyla dindirebilme özelliği, bu bitkinin artrit ve romatizma gibi acı veren birtakım rahatsızlıkların bitkisel tedavisinde kullanılmasına yol açmıştır. Eski Roma'da ısırgan otunun özellikleri çok iyi bilinirdi. Cins ismi Urtica, Latince’deki urere kelimesinden ve “yanmak” anlamına gelir. Avrupa ve İngiltere’de savaşan Romalı askerler, soğuk kış günlerinde bedenlerine İtalya’dan getirilen ısırgan otunu sürerek ısınabildiler. Bu ot aynı zamanda kas ağrısı, kesecik iltihabı, felç, siyatik ve bazı deri rahatsızlıkları için kullanılırdı. 

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIR 

Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarında, egzama ve sedef gibi kronik cilt sorunlarında ve prostat genişlemesinde de şifa amacıyla kullanılır. Romatizmaya iyi gelen bitki çayı ve kürleri eklem ağrılarını hafifletebilir, şişliği ve iltihabı azaltır. 

8 GÜNDEN SONRA ARA VERİLMELİ

Isırgan otu çayını hazırlamak için; 1,5 bardak sıcak suya 25-30 adet kiraz sapı ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Bir tutam ısırgan otu ilave edin. Kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ilıyınca süzüp için. Bunu ilk bir hafta boyunca sabahları kahvaltıdan yarım saat önce ve akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere günde 2 defa uygulayın. Sekizinci günden sonra günde bire düşürün ve bir ay boyunca uygulayın. Her seferinde taze olarak hazırlayıp içmeye özen gösterin.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX