0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00

Çıkarma harekatı Yunan'ı titretti

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı Denizkurdu-2019 kapsamında, amfibi hücum timleri denizden karaya çıkarma yaptı. Tatbikatın pür dikkat takip edildiği Yunanistan’da, çıkarma harekatı büyük korkuya neden oldu. 

Türkiye, Ege ve Akdeniz'de egemenlik haklarına yönelik tehditlere, cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatıyla meydan okuyor. Genelkurmay Başkanlığı Yıllık Tatbikat Programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca planlanan, Deniz Harp Merkezi Komutanlığı tarafından sevk ve idare edilen Denizkurdu-2019 tatbikatı, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere, 3 denizde aynı anda ilk defa icra edilecek fiili bir tatbikat olarak gerçekleştiriliyor. Denizkurdu-219 tatbikatına 131 savaş gemisi, 57 uçak ve 33 helikopter katılıyor. 

TSK HAKİMİYETİNİ PEKİŞTİRDİ 

Tatbikat, Doğu Akdeniz'deki enerji paylaşımında, uluslararası hukuku hiçe sayıp Türkiye'yi devre dışı bırakmaya yönelik çabalara cevap niteliği taşıyor. Yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin kullanıldığı ve büyüklüğüyle tüm dünyaya parmak ısırtan Denizkurdu-2019 Tatbikatı, Yunanistan’ın bir numaralı gündemi haline geldi.  Yunan basınındaki haberlerde, bu tatbikatın Mavi Vatan Tatbikatı'ndan daha büyük olduğuna özellikle vurgu yapıldı.

TİMLERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tatbikatta çok çeşitli savaş senaryoları tatbik edileceğinin belirtildiği yayınlarda, Türkiye'nin denizlerdeki gücünü ve hakimiyetini pekiştirdiği vurgulandı. Yunan basını, Mavi Vatan ve Denizkurdu tatbikatlarının Türkiye’nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi’ne karşı baskısını artırdığını belirtti. Tatbikat kapsamında, amfibi hücum timleri karaya çıkarma yaptı. Çıkarma harekatı başarıyla sonuçlandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, her türlü zorlu göreve hazır olan amfibi hücum timlerinin, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’de devam eden Denizkurdu-2019 Tatbikatı'nda da hücum eğitimlerini ve denizden karaya çıkarmaları başarılı şekilde icra ettiği kaydedildi.

25 Mayıs'ta tamamlanacak

Son dönemlerde artan Yunan siyasilerinin açıklamaları ve botların tacizlerinin bundan sonra devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de, Türkiye’nin tatbikatının mesajını aldığına yönelik ülke basınında haberler yayımlanıyor. Dosta güven düşmana korku veren Denizkurdu-2019 tatbikatı, 25 Mayıs'ta sona erecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX