0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:13 Aralık 2019 Cuma 08:00:00

ABD'yle ortak tatbikat

ABD'ye ait uçak gemisi USS Harry S. Truman’la Türk fırkateynleri, sondaj faaliyetleri konusunda büyük gerginlik yaşanan Doğu Akdeniz’de tatbikat düzenledi. 

Ankara’nın, Doğu Akdeniz’de enerji kaynaklarını yağmalamak isteyenlere karşı, Türkiye ve KKTC’nin haklarını savunma konusundaki kararlı tutumu, özellikle Yunan ve Rumları çileden çıkarıyor. İsrail ve Mısır gibi bu ülkelerin işbirlikçileri de Türkiye’ye yönelik düşmanca tutumlarını sürdürüyor.   

DEV UÇAK GEMİSİ 

Gerilimin sürdüğü bölgede, Türkiye ve ABD, ortak tatbikat yaptı. ABD'ye ait uçak gemisi USS Harry S. Truman’la Türk donanmasından Gabya sınıfı fırkateynler Doğu Akdeniz'de eğitim ve tatbikat düzenledi. 

‘BİZ NATO’YUZ’ ETİKETİ 

PASSEX (savaş veya insani yardım zamanlarında iletişim ve işbirliği içinde olmalarını sağlamak için iki donanma arasında yapılan bir tatbikat) iki kuvvetin katılımıyla icra edildi. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde '#WeAreNATO' etiketi kullanıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX