0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mayıs 2019 Pazar 15:15:00 - Güncelleme:19 Mayıs 2019 Pazar 17:15:00

Başkan Erdoğan: İsmi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz hep tektir

Başkan Erdoğan Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'nde "Bugün, 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak 29 Ekim 2023'e kadar sürecek bir dizi 100'üncü yıl etkinliğine başlıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderler, Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'ne katıldı.

Güvenlik ve ekonomide saldırı halen bitmiş değildir, her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okat, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek törene katılanlar arasında yer aldı.

Güvenlik ve ekonomide saldırı halen bitmiş değildir, her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyoruz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da düzenlenen "Milli Mücadelenin 100. Yılı" ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

2200 YILLIK BİR DEVLET KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Bu vesileyle gözlerini kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 100 yıldır kalkınmak için çalışan, üreten herkesi saygıyla selamlıyorum. Biz asırlara uzanan bir millet ve devletiz. Sadece Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 devletin 2200 yılı bulan bir geçmişi vardır.

BAYRAK ANADOLU SELÇUKLU'DAN OSMANLI'YA, OSMANLI'DAN CUMHURİYETİMİZE GEÇMİŞTİR

Coğrafyamızdaki ilk devletimiz Anadolu Selçuklu'nun İznik'ten Konya'ya uzanan yıllarca süren serencamı çok daha kutlu bir doğumla neticelenmiştir. 7 iklimde şanla şerefle gururla Osmanlı'nın bayrağı dalgalanmıştır. Osmanlı'nın takati kesildiğinde de bayrağı Cumhuriyetimiz devralmıştır.

"DEVLET EBED MÜDDET" MİLLETİN BİZZAT KENDİSİDİR

Osmanlı'nın en parlak, en gelecek vadeden subaylarından biri olarak Gazi Mustafa Kemal buraya ayak basmıştır. Kendisiyle birlikte hareket eden her komutanın her kamu görevlisinin de sıfatı aynıydı. Çünkü Devleti ebed müddet milletin bizzat kendisidir. İsmi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz tektir.

TARİHİMİZDE SÖMÜRÜ, SOYKIRIM GİBİ UTANÇLAR YOKTUR

Ne soykırım, ne sömürü gibi utançların hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Çok büyük acılarla geçen son asırlarımıza rağmen bu duruşundan bu millet hiç vazgeçmedi. Osmanlı 1. Dünya Savaşı'nda canını dişine takıp savaşırken arkadan vurulup kadın, yaşlı, çocuk on binlerce vatandaşını kaybeden yine bizdik. Onca şeye rağmen milletimiz hiçbir zaman düşmanına benzemek gibi bir yanlışın içine düşmemiştir. Bu acılara rağmen verdiğimiz cevap sadece tehcirdir. İnsanlarımızın acısını anlamak istemiyorlar.

HEDEFLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK

Fırsat bulduklarında bizi içimizden bölmeye, dışarıdan kuşatmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet tarihinin en iddialı kalkınma ve demokrasi hedeflerini içeren 2023 vizyonu bu anlamda çok önemlidir. Kaynaklarımızı mecburen krizleri yönetmeye sevk etmemizin bizi biraz yavaşlattığı doğru olsa da hedeflerimizden asla vazgeçmedik. 2023 hedeflerimize bağlıyız ve takibini sıkı bir şekilde yapıyoruz.

LİDERLER AYNI KAREDE 19 MAYIS

LİDERLER AYNI KAREDE

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi birlikte fotoğraf çekildi.

ERDOĞAN'A TÜRK BAYRAĞI TAKDİM ETTİLER

BaşkanErdoğan'a,  Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı onuruna düzenlenen "19 Günde 19 Mayıs 2019" etkinliği kapsamında İstanbul'dan aldıkları Türk Bayrağını kürek çekerek Samsun'a getiren 15 kişilik dragon bot sporcuları adına  ekip sorumlusu antrenör Zafer Benli, Türk Bayrağı'nı takdim etti.

GENÇLERLE HATIRA FOTOĞRAFI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, etkinliğe katılan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX