0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Aralık 2019 Pazar 19:31:00 - Güncelleme:15 Aralık 2019 Pazar 20:27:00

ABD "Yüzyılın Anlaşması" planını duyurmakta sabırsız gözüküyor!

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, "Yüzyılın Anlaşması" planını, İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla öne sürmüştü. ABD yönetiminin, Trump'ın damadı Jared Kushner'in hazırladığı bu planı İsrail'deki seçimlerden önce açıklayabileceği bildirildi. Planın daha önce birçok kez ertelendiği biliniyor.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, "Yüzyılın Anlaşması" planını İsrail'de mart ayında yapılacak seçimler öncesinde açıklayabileceği bildirildi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'a yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesi, ABD yönetiminin, İsrail'de yapılacak üçüncü seçimde de Netanyahu ya da Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz lehine belirleyici bir sonuç elde edilemeyeceğini, dolayısıyla hükümet kurulamayacağını düşündüğünü yazdı. 

Haberde, ABD'de Kasım 2020'de yapılacak seçimlerin yaklaşması dolayısıyla Trump'ın, İsrail'de yeni hükümetin kurulmasını beklemeden "Yüzyılın Anlaşması" planını duyurmakta acele edebileceği belirtildi. 

BU İŞİ KUSHNER YAPAMAZSA KİMSE YAPAMAZ

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta İsrail-Amerikan Konseyinde (IAC) yaptığı konuşmada, İsrail ile Filistin arasında barışın tesis edilme konusunda ümidinin azaldığını belirtmiş ve bu konuda görevlendirdiği damadı için "Bu işi Kushner yapamazsa kimse yapamaz." ifadesini kullanmıştı. 

"YÜZYILIN ANLAŞMASI" MI? "YÜZYILIN ŞAMARI" MI? 

"Yüzyılın Anlaşması" planını, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas "yüzyılın şamarı" olarak nitelendirdirmekte olup, planın Filistin halkının lehine hiçbir şey içermediği ifade ediliyor.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX