0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:11 Eylül 2018 Salı 00:00:00

Yüksek tansiyonu düşüren 5 çay  

Karahindiba, kekik, lavanta, kereviz ve atkuyruğuyla hazırlanan çaylar kan basıncını düşürüyor, tansiyonu dengeliyor.  

“Kan basıncı (tansiyon) yüksekliği” olarak tanımlanan ve kronik bir hastalık olan hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları risk faktörleri arasında ilk sırada yer alıyor. Hipertansiyon; damarlardaki kan basıncının normal değerlerden daha fazla olmasıdır. Kalp kanı pompaladığı zaman damar yapısına, duvarına bir basınç uyguluyor bu tansiyondur, gevşediği zaman da duvarlarda basınç olur. Bu basınç eğer normalden yüksek olursa, buna hipertansiyon denir. Yani kan basıncının yüksekliği. Bu çok çeşitli problemlere yol açar.  

BAŞLI BAŞINA BİR HASTALIK 

Hipertansiyonun sebebinin tam olarak bilinemediğini kaydeden uzmanlar 'Yüzde 95 net bir sebebi bilinmiyor. Onun dışında böbreklerden, böbreküstü bezlerden ve başka birçok sebepten kaynaklanan kısmı kalan yüzde 5’ini teşkil ediyor. Yani sekonder denilen bir hastalıktan, ikincil olarak oluşmuş bir hastalıktan oluşmuş olma ihtimali çok düşük. Primer hipertansiyon denilen birincil hipertansiyon, bu yüzde 95'tir. Herhangi bir hastalığa değil de kendi başına bir hastalık oluşturuyor' diyor. 

TUZ VE KİLOYA DİKKAT EDİLMELİ 

Birincil hipertansiyonun belli bir yaştan sonra oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar, 'Primer hipertansiyon, belli bir yaştan sonra oluşuyor. Fazla tuz tüketiminden kaynaklanır. Kilolarda artış olduğu zaman kan basıncında yükselme gelişir. Genetik faktörlerden çok yaşamsal faktörlere bağlı olarak oluşan bir hastalıktır. Hipertansiyon, felç nedenidir. Hem felce hem pıhtı atmaya ve beyin kanamasına yol açabilir. Körlüğe kadar giden problemlere neden olabilir' diye ekliyor.

İLAÇ GİBİ FORMÜLLER

Atkuyruğu 

Yüksek kan basıncından mustarip kişilerin çoğunun tedavisinde, sıvı tutulumu sebebiyle problemler olmaktadır. Bu vakalar için, atkuyruğu çayı içmek, tedavide iyi bir tamamlayıcı olabilir. Bu bitki, diüretik ve anti-enflamatuvar özelliklere sahiptir. Sindirildiğinde, sıvıların yok edilmesini hızlandırır. 

Malzemeler 

Bir bardak su

Bir yemek kaşığı atkuyruğu.  Bir bardak suyu kaynatın ve at kuyruğunu ekleyin. 10-15 dakika demlenmeye bırakın ve sonra servis edin.  En az 2 hafta kahvaltıda bu çayı için. 

Kereviz 

Kerevizdeki fitokimyasal ve antioksidan bileşikler, doğal yoldan kan basıncını kontrol etmek için mükemmel bir alternatiftir. Bu maddeler vücudunuzun enflamatuvar süreçlerini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda, sıvı tutulumunu kontrol eder. İçindeki temel mineraller kortizol üretiminizi düşürür. Bu, yüksek miktarda olduğunda, hipertansiyon riskini artıran bir hormondur. 

Malzemeler 

İki yemek kaşığı kereviz,

Bir bardak su. 

Suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca, kerevizi ilave edin. 15 dakika demlensin ve sonra süzün. Her gün bir bardak için. 

Lavanta

Sakinleştirici özelliklere sahip bir bitkidir. Ayrıca stres yatıştırır. Bu kan basıncınızı düşürmek için idealdir. Doğal aktif içerikleri hücresel aktiviteyi uyarır. Ayrıca, arterlerdeki kan akışını teşvik eder. 

Malzemeler 

Bir çay kaşığı lavanta

Bir bardak su. 

Lavantayı bir bardak kaynar suya koyun ve 15-20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Soğuduğunda, süzün ve için. Her gün bir defa, haftada en az 3 kez için. 

Karahindiba

Diüretik özelliklere sahip bir çaydır. Bu, yüksek kan basıncından etkilenen böbreğin fonksiyonlarını güçlendirmeye yardımcı olur. İçindeki antioksidan ve mineraller, iltihaplanan dokuları korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda, düzenli basınç oluşturmak için kan akışını uyarır. Ayrıca, bunu içmek elektrolit seviyenizi değiştirmez. Bunun yerine, hidrasyonun artırır. 

Malzemeler 

Bir bardak su

Bir yemek kaşığı karahindiba. Suyu kaynatın. Kaynamaya başladığında, karahindibayı ekleyin. En az 3 dakika bekletin. Ardından, ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçmek için yeterince soğuyunca süzün ve servis yapın. Haftada en az 3 kez bu çaydan için. 

Kekik 

Kekik anti-enflamatuvar ve diüretik özelliklere sahip bir bitkidir. Bunlar yüksek kan basıncının rahatlamasını sağlar. Aktif bileşikleri, özellikle de karvakrol, arterlerinizin temizlenmesine yardımcı olur. Bu, atık maddelerin birikmesinin neden olduğu dolaşım sorunlarını önler. 

Malzemeler 

Bir çay kaşığı kekik

Bir bardak su  Bir bardak kaynar suya kekiği ekleyin. 15 dakika demlensin. Daha sonra süzün ve için. Bu çayı gün ortasında, haftada en az 3 kez için. 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX