0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Kasım 2019 Perşembe 18:52:00 - Güncelleme:14 Kasım 2019 Perşembe 19:19:00

FETÖ'cü Ahmet Altan'ın tahliye talebine ret

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Ahmet Altan’ın avukatları yeniden tutuklama kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetti. FETÖ'nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra, 'Selman'ı o duvarların arkasında bıraktım' başlıklı ilk yazısında kaleme aldığı kişinin terör örgütü FETÖ liderin yeğeni Selman Gülen olduğu ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmetmişti. Mahkeme heyeti, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Karar ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı..

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Altan'ın avukatları, Altan hakkında İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karara itiraz etti. Dilekçede Altan'ın yeniden tahliye edilmesi talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi ise avukatların bu talebini reddetti.Kararda 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının yerinde olduğu belirtildi.

Bu karar ile birlikte Ahmet Altan'ın tutukluluk hali kesinleşmiş oldu.

AHMET ALTAN TAHLİYESİ SONRASI NEDEN TEKRAR TUTUKLANDI?

"FETÖ'nün medya yapılanması" davasında tahliyesine karar verilen Ahmet Altan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ahmet Altan'ı tutuklamaya yönelik yakalama kararında çarpıcı ifadeler yer alıyor.

SANIK AHMET ALTAN TARAF GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi kararında; sanık Ahmet Altan'ın Taraf Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olduğunu, sanığın sıfatı, konumu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün yayın organlarında bu örgütün amaçları doğrultusunda sürekli olarak açıklamalarda bulunduğuna hatırlatıldı. Kararda; sanık Ahmet Altan'ın sıfatı, tutuklu kaldığı süre, haber üzerinden birçok sempatizanı etkilemesi, aldığı ceza ve temyiz sürecinde cezanın aleyhine ağırlaşma ihtimali, pişmanlık göstereceğine dair beyanlarının olmamasına dikkat çekildi.

Mahkeme; sanık Ahmet Altan hakkında CMK 98 ve 100. Maddeleri gereğince tutuklamaya yönelik yakalama kararının çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdi.

"TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ, TEMELSİZ VE KEYFİ DEĞİL"
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında; İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık Ahmet Altan yönünden vermiş oldukları karara karşı İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın yapmış olduğu itirazı usul ve yasalara uygun gördüğüne dikkat çekildi.
Kararda; "Ahmet Altan'ın tutuklamasının hukuki olduğu, isnad edilen suç ile öngörülen cezanın miktarı işin niteliği ve önemi gereğince tutuklamanın ölçülü olduğu, temelsiz ve keyfi olmadığı kanaati edinilmiştir" denildi.

"ÖRGÜTÜN SÖZDE MEŞRUİYETİNİ KORUMAK AMACINA HİZMET EDER MAHİYETTEKİ GAZETECİLİK FAALİYETİ KAPSAMINDA DEĞİL"
Kararda şöyle denildi:
"Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından ise dosya yönünden FETÖ silahlı terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde silahlı kuvvetlerine sızan mensuplarınca silahlı bir kalkışma ve darbe ihtimalinin kuvvetle muhtemelen görüldüğü dönemde Anayasal düzene karşı icra edeceği kalkışma öncesinde mutat siyasi muhalefet görüntüsü vermeye çalışmak ve örgütün sempatizan sınıfını oluşturan geniş halk kitleleri nazarından sözde meşruiyetini korumak amacına hizmet eder mahiyetteki gazetecilik faaliyeti kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayan eylemlerin hiyerarşik yapısına dahil olmamak ile birlikte silahlı terör örgütüne yardım etmek suçunu oluşturacağı belirtilmiştir."

"SANIK FETÖ'NÜN YAYIN ORGANLARINDA BU ÖRGÜTÜN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA SÜREKLİ OLARAK AÇIKLAMALARDA BULUNDU"
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklamaya yönelik yakalama kararında; sanık Ahmet Altan'ın Taraf Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olduğu, sanığın sıfatı, konumu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün yayın organlarında bu örgütün amaçları doğrultusunda sürekli olarak açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekildi.

Kararda; "Sanık Ahmet Altan suç vasfı değişmek ile birlikte eylem yoğunluğunun söz konusu olması dikkate alınarak hakkında kısmen teşdit uygulanmış neticeden 10 yıl 6 ay hapis cezası takdir edilmiş ve indirim maddesi olan TCK 220/7 maddesi takdiren uygulanmamıştır" denildi.

"HABER ÜZERİNDEN BİRÇOK SEMPATİZANI ETKİLEMESİ VE PİŞMANLIK GÖSTERECEĞİNE DAİR BEYANLARININ OLMAMASI"
Kararda şöyle denildi:
"Sanık Ahmet Altan'ın sıfatı, tutuklu kaldığı süre, haber üzerinden birçok sempatizanı etkilemesi, aldığı ceza ve temyiz sürecinde cezanın aleyhine ağırlaşma ihtimali, pişmanlık göstereceğine dair beyanlarının olmaması, bir kısım aynı suç ile ilgili hakkında adli işlemler yapılan suç faillerinin yurt dışında firari olması ve ülkemiz aleyhine bir takım aleyhe söylemler ve lobicilik faaliyetinde bulunmuş olmaları, suçun kaçma şüphesi var sayılan katalog suçlardan olması, sanığın konumu, sıfatı eylemlerdeki yoğunluk, aldığı ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, eylemlerinin uzun süreye yayılmış olması dikkate alınarak adli kontrol tedbirlerinin harici davranışları da dikkate alınarak amaca hizmet etmediği, bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın sanık Ahmet Altan'ın tahliyesine yönelik yapmış olduğu itirazın kabulüne, Ahmet Altan hakkında CMK 98 ve 100. Maddeleri gereğince tutuklamaya yönelik yakalama kararının çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi"

FETÖ’nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra ilk yazısında kaleme aldığı kişinin kimliği belli oldu. Altan’ın “Selman” diye bahsettiği ismin terör örgütü FETÖ liderin yeğeni Selman Gülen olduğu anlaşıldı.

SABAH

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX