0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Şubat 2017 Salı 10:39:00 - Güncelleme:21 Şubat 2017 Salı 10:42:00

Türkiye'de yeni uygulanmaya başlandı... Katarakt tedavisinde yeni tedavi yöntemi

Katarakt tedavisinde artık çok daha etkili sonuç veren yeni bir yöntem kullanıyor. Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlayan yöntemle göz haritası çıkarılıyor ve kişiye özel ameliyat ile hata payı sıfırlanıyor. Tedavinin ömrü de daha uzun.

 

Katarakt ameliyatları, "dijital navigasyon" yöntemi ile artık çok daha kolay ve etkili şekilde yapılıyor.

 

İleri derece kataraktta bile olumlu sonuçların alındığı yöntem, Türkiye'de de uygulanmaya başladı. 



Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan, yöntemin özelliklerini, “Hastanın tüm göz verileri kayda alınır. Bir diske yüklenerek ameliyathanede bulunan lazere taşınır. Ameliyathanedeki lazer hastanın gözüne özgü olan bu bilgileri değerlendirir ve hastanın gözüne tam da yapılması gereken kadar kesiği tam da yapılması gereken kadar kataraktın yumuşatılmasını sağlar” şeklinde anlattı. 


KİŞİYE ÖZGÜ TEDAVİ YAPILIYOR, HATA PAYI SIFIRLANIYOR

Kişinin göz haritasını çıkaran dijital navigasyon yöntemi ile hem kişiye özgü müdahalenin mümkün olduğunu hem de hata payının sıfırlandığını dile getiren Dr. Aslan, “Önceden hastanın gözüne yapılacak kesiklerin yeri cerrah tarafından rastgele belirleniyordu, şimdi bunu bir analiz yaptıktan sonra dijital navigasyon altında tam da olması gereken yere yapıyoruz. Astigmatizma açısından önemli bir artı sağlıyor ve lensi çok daha doğru yere koyma imkanımız var” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

TEDAVİNİN ÖMRÜNÜ DE UZATIYOR

Dijital navigasyon yöntemi ile katarakt tedavisi ömrünün de uzadığını aktaran Dr. Aslan, “Endoter hücresi dediğimiz bir hücre var, yılda yüzde 1 oranında kayboluyor. Katarakttan sonra bu kayıp çok daha büyük bir orana çıkabiliyor. İşte bu dijital navigasyon ile endoter kaybını çok az seviyelere indirip katarakt ameliyatının o insan için ömrünü artırma imkanımız artıyor” dedi. 

 

 

 

Ntv

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX