0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:03 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00

Terlemeye karşı adaçayı

Aşırı sıcaklar nedeniyle vücutta oluşan terlemeyi, düzenli olarak içeceğiniz adaçayıyla büyük oranda azaltabilirsiniz.

Sıcak ve nemli havanın yol açtığı aşırı terleme, günlük hayatta birtakım olumsuzluklara yol açıyor. Gerek oturduğumuz yer, gerek çalışırken, hatta gece uyurken bile aşırı terlemeler gözlenmektedir. Havanın etkisiyle artış gösteren terlemelerde vücut ısısını korumak, rahat bir gün ve gece geçirmek için ada çayı son derece etkilidir. Adaçayı aşırı terlemenin önüne yüzde 50 oranında geçebiliyor. 21 gün boyunca düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde, istenilen sonuca ulaşılabilir. Yumuşak ve tatlı bir tadı olan adaçayı taze, kurutulmuş yapraklar veya toz şeklinde de kullanılabilir. Sağlık adına önemli bir etkiye sahip olan çayın, tarih boyunca hem gıda olarak hem de tedavi aracı olarak birçok faydası bulunuyor. 

BİRÇOK FAYDASI VAR 

Adaçayının, terleme dışında boğaz ağrısı, böbrek taşlarını düşürmek, kanı temizlemek, saç tellerini güçlendirmek gibi saymakla bitmeyen yararları bulunuyor. Bunun yanında geniş bir yelpazesi olan adaçayı hakkında merak edilen bir diğer soru da ’adaçayı zayıflatır mı’  sorusudur. Tok tutucu ve yağ yakıcı etkisi bulundurmasından dolayı zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Diyetlerinize  ekleyerek tok kalabilir, sindirim sisteminizi hızlandırabilirsiniz. Adaçayının birçok faydası olsa da hamilelerin tüketmemesi gerekiyor. 

HAMİLELER UZAK DURMALI 

Kasılmalara neden olduğu için uzmanlar, hamilelerin bu dönem içinde çaydan uzak durması tavsiyesinde bulunuyor. Öte yandan içinde birçok element barındıran adaçayı Ortaçağ döneminde ''her derde deva'' olarak adlandırılıyordu. Hatta bu dönemde yaşayan insanlar bahçelerinde bile adaçayı yetiştiriyorlardı. O dönemde bahçesinde adaçayı yetiştirmesine rağmen ölen birisi varsa ona ''bahçesinde adaçayı yetişiyordu nasıl olur da ölür'' gibi hayret verici söylemler kullanılırdı. 

KARARMAYI ÖNLER

Sıcak havalarda kolsuz üst giysisi tercih edenlerin en büyük sorunu koltukaltı terlemesiyle o bölgede oluşan kararmalardır. Ancak doğal bir çözüm olan limon yardımıyla bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün. Limon, cilt kararmalarında akla ilk gelen çözümlerden biridir. Cildinizi temizler ve aydınlatır. Kalın bir dilim limonu koltukaltınıza sürüp durulayın. Limon cildi kurutacağından bu işlemden sonra mutlaka nemlendirici kullanmayı unutmayın. 

SUYLA BİRLİKTE KAYNATMAYIN

Tercihe göre taze adaçayı veya kurutulmuş çay yapraklarını kullanabilirsiniz. 3 büyük çay bardağı için 8-10 taze adaçayı yaprağı veya tepeleme 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru adaçayı yaprağı yeterli olacaktır. Adaçayını suyla birlikte kaynatmayın. Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın veya ocağı iyice kısarak adaçayını atıp 5-7 dakika demlenmesini bekleyin.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX