0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:03 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00

Tansiyonu dengeleyen 4 çay

Atkuyruğu, karahindiba, kekik ve lavantayla hazırlanan çaylar düzenli olarak içildiğinde kan basıncını düşürüyor.

Hipertansiyon; damarlardaki kan basıncının normal değerlerden daha fazla olmasıdır. Birincil hipertansiyonun belli bir yaştan sonra oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar, “Fazla tuz tüketiminden kaynaklanıyor. Kilolarda artış olduğu zaman kan basıncında yükselme gelişir. Genetik faktörlerden çok yaşamsal faktörlere bağlı olarak oluşan bir hastalıktır. Hipertansiyon, felç nedenidir. Hem felce hem pıhtı atmaya ve beyin kanamasına yol açabilir. Körlüğe kadar giden problemlere neden olabilir” diye ekliyor. 

Karahindiba

Diüretik özelliklere sahip bir çaydır. Yüksek kan basıncından etkilenen böbreğin fonksiyonlarını güçlendirmeye yardımcı olur. İçindeki antioksidan ve mineraller, iltihaplanan dokuları korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda, düzenli basınç oluşturmak için kan akışını uyarır. Ayrıca bunu içmek elektrolit seviyenizi değiştirmez. Bunun yerine hidrasyonun artırır. 

Hazırlanışı: Suyu kaynatın ve karahindibayı ekleyin. En az 3 dakika bekletin. Ardından, ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçmek için yeterince soğuyunca süzün ve servis yapın. Haftada en az 3 kez bu çaydan için. 

Lavanta

Sakinleştirici özelliklere sahip bir bitkidir. Ayrıca stresi azaltır. Bu kan basıncınızı düşürmek için idealdir. Doğal aktif içerikleri hücresel aktiviteyi uyarır. Ayrıca, arterlerdeki kan akışını düzenler. 

Hazırlanışı: Lavantayı bir bardak kaynar suya koyun ve 15-20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Soğuduğunda, süzün ve için. Her gün bir defa, haftada en az 3 kez için. 

Atkuyruğu 

Yüksek kan basıncından mustarip kişilerin çoğunun tedavisinde, sıvı tutulumu sebebiyle problemler olmaktadır. Bu vakalar için, atkuyruğu çayı içmek, tedavide iyi bir tamamlayıcı olabilir. Saponin, tanen, silisik asit, çeşitli alkoloidler ve potasyum içerir. Sindirildiğinde, sıvıların yok edilmesini hızlandırır. 

Hazırlanışı: Bir bardak suyu kaynatın ve at kuyruğunu ekleyin. 10-15 dakika demlenmeye bırakın ve sonra servis edin.  En az 2 hafta kahvaltıda bu çayı için. 

Kekik 

Kekik anti-enflamatuvar ve diüretik özelliklere sahip bir bitkidir. Bunlar yüksek kan basıncının rahatlamasını sağlar. Aktif bileşikleri, özellikle de karvakrol, arterlerinizin temizlenmesine yardımcı olur. Bu, atık maddelerin birikmesinin neden olduğu dolaşım sorunlarını önler. 

Hazırlanışı: Bir bardak kaynar suya kekiği ekleyin. 15 dakika demlensin. Daha sonra süzün. Bu çayı gün ortasında, haftada en az 3 kez için. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX