0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2018 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:07 Aralık 2018 Cuma 08:00:00

Sinüziti geçiren formüller

Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, yorgunluk yapan sinüzitten kurtulmak için karaturp, sirke, soğan, zencefil ve balla hazırlanan karışımları kullanmak yeterli.

Boğaz ve burun ile bağlantı olan küçük ve içi hava dolu boşluklar, sinüs boşlukları olarak adlandırılır. Bu boşluklar, mukusun akciğerlere ulaşmasını durdurmaya yardımcı olur. Bu şekilde enfeksiyonları da engellemektedirler. Sinüs boşluklarına iltihap yerleştiğinde sinüzit hastalığıyla yüzleşmek zorunda kalırız. Akut ve kronik olmak üzere iki tür sinüzit vardır. Virüsler, soğuk algınlığı ve bakteriler akut sinüzitin başlıca nedenleridir.

EN ETKİLİ KÜR TARİFİ

Kronik sinüzitin ardındaki temel nedenler ise; toksinler, sigara, çevre kirliliği, soğuk algınlığı ve alerjidir. Hastalığın yaygın belirtileri yüzde şişlik, hassasiyet ve ağrıdır. Bazı hastalar koku almakta zorlanabilirler. Ağız kokusu, yorgunluk, öksürük, ateş ve baş ağrısı hastalığın diğer belirtileridir. Bu tamamen doğal tedaviyi hazırlamak için karaturpa ve elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Karaturpu bir kavanoza koyun, üzerini sirkeyle kaplayın ve oda sıcaklığında arada bir çalkalayarak 10 gün bekletin. 10 günün sonunda, kavanozu açın ve 5 dakika boyunca karışımın kokusunu içinize çekin. Geceleri baş ağrısını geçirmek için, bu karışıma batırdığınız bir bezi alnınıza koyun. 

BİR HAFTA UYGULAYIN 

Bu tedaviyi 5 gün boyunca uygularsanız sinüzitten kaynaklanan belirtilerde fark edilir bir azalma olduğunu göreceksiniz. Hem çabuk hem de kolay bir başka yöntemse rendelenmiş karaturpu suda kaynatmaktır. Tamamen kaynadığında, geniş bir kaba boşaltın ve başınızın üzerine bir havlu örterek buharını birkaç dakika boyunca içinize çekin. Bu yöntem, hemen rahatlamanızı sağlayacaktır.

Yeşil çay

Yeşil çay birçok hastalığa iyi geldiği gibi sinüzit belirtileri üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Günde maksimum 3 defa yeşil çay içerek veya yeşil çayla buhar banyosu yaparak sinüsleri rahatlatabilirsiniz. 

Soğan suyu

Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyunu karıştırarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.

Zerdeçal

Zerdeçal kökü genellikle Ortadoğu ve Hint yemeklerinde kullanılır. Zerdeçal kökü hoş kokusuyla yemeklere lezzet veren bir baharattır. Bu baharat aynı zamanda antioksidan bakımından zengindir ve antibiyotik özelliği de bulunur. Şifa verici bir bitkidir. Antiseptik ve ağrı kesici özelliklerinin yanı sıra antienflamatuar ve antifungal özellikleri ile de bilinir. Yani; mantarlar, bakteriler ve iltihaba iyi gelir. Tırnak mantarı tedavisinde de kullanılmaktadır. Zerdeçalı öğüttükten sonra çayını içebilirsiniz. Sıcak süt içerisine zencefil tozu ilave ederek de kullanabilirsiniz. Zencefil çayı içerek, sinüs semptomlarını hafifletebilirsiniz. Bu çay sinüs basıncını rahatlatmaya da yardımcı olur. 

Limon

Limon, C vitamini kaynağıdır. Limon suyu antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleriyle tanınır. Bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara ve iltihaplanmaya iyi gelir. Daha kolay nefes almanıza yardımcı olur. Sağlıklı ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Sıcak su içerisine bal ve limon suyu ilave ederek bu karışımı içebilirsiniz. Yeşil çay ve diğer bitki çaylarına limon ekleyebilirsiniz. 

Siyah üzüm

Siyah üzüm; ağrı ve iltihaplara iyi gelen meyvelerden biridir. Siyah üzüm çekirdeği özü ise mikrobiyal toksinleri engeller ve mukus tabakasının temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kalp hastalıklarına, kilo kaybına ve sinüzite iyi gelen bir meyvedir. Besin değeri oldukça zengindir. Vücudun kalori yakmasına yardımcı olur. İştahınızı etkili bir şekilde kontrol eder. Üzüm çekirdeklerini ezerek, özünü çıkarın. Doğal antibiyotik olan siyah üzüm çekirdeği özünü yiyerek, sinüzit semptomlarını hafifletebilirsiniz. 

Şekersiz meyve suyu ve bitkisel çaylar

Kafeinli içecekleri fazla tüketmemeye özen gösterin. Sigara içmek; iltihaplı ve kalın mukus tabakasıyla dolu sinüslerde su kaybına neden olabilmektedir. Sigara içen kişilerde sinüzit hastalığı daha kötü semptomları beraberinde getirebilir.

Buhar banyosu yapın

Buhar banyosu yapmak, sinüzit hastalığı için en etkili ev tedavilerinden biridir. Mukus tabakasının erimesine yardımcı olur ve sinüslerde rahatlama sağlar. Derin bir kap içerisine kaynamış su dökün ve içerisine nane ya da okaliptüs gibi mentollü yağlardan birkaç damla akıtın. Yüzünüzü suyun üzerine eğin ve başınızın üzerine havlu örterek buhar banyosu yapın.

Et suyu

Et suyu içmek, sıcak tutmaya yardımcı olur ve son derece şifalıdır. Hastaların iyileşme sürecini hızlandırdığı bilinir. Aynı zamanda vücudun direnç kazanmasına yardımcı olur. 

Zeytinyağı

Zeytinyağı salatalarınızda kullanarak veya diğer yiyeceklerinize ilave ederek yiyebilirsiniz. Bu sağlıklı yağ diğer birçok sağlık sorunu tedavisinde önerilir. Burun, alın ve elmacık kemikleri üzerine az miktar zeytinyağı sürerek masaj yapın. Limon suyuyla beraber de bu alanlara sürebilirsiniz. Sinüsleriniz rahatlayacaktır. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX