0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Mart 2021 Çarşamba 15:05:00 - Güncelleme:03 Mart 2021 Çarşamba 15:05:00

Şeker hastalığı ilerleyen dönemde böbrek nakline götürüyor

Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gökhan Ertuğrul, Türkiye'de böbrek yetmezliğinin en sık nedeninin şeker hastalığı olduğunu belirtti.

Türkiye'de böbrek yetmezliğinin en sık nedeninin şeker hastalığı olduğunu belirten Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gökhan Ertuğrul, "Şeker hastalarının neredeyse yüzde 40'ında herhangi bir aşamadaki böbrek hastalığı gelişir. Böbreğin süzme fonksiyonu azaldıkça hastalar klinik bulgu vermeye başlarlar. Bunlar şeker ölçümlerinde ileri derece bozukluk, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, tansiyonda yükselme, dokularda ödem, idrarda azalma ve renk değişikliği ile gece idrara çıkmadır" dedi. Ertuğrul, kronik böbrek yetmezliğinin beş aşamasının bulunduğu söyledi. Doç. Dr. Ertuğrul, "5'inci ve son aşama böbrek fonksiyonlarının vücudun ihtiyaçlarını karşılayamadığı dönem olup son dönem böbrek yetmezliği olarak tanımlanır. Son dönem böbrek yetmezliği olan bu hastalara diyaliz veya transplantasyon yapılmak zorundadır" diye konuştu.

Etiketler : şeker hastalığı böbrek böbrek nakli böbrek yetmezliği
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX