0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2018 Salı 15:28:00 - Güncelleme:18 Eylül 2018 Salı 15:31:00

Saç ekimi ile saç sıkılaştırma yapılabilir mi?

Eğer saçınız tamamen dökülmeden sadece seyrekleştiyse saç ekimi teknikleri ile seyreklik sorununa da çözüm bulabilirsiniz. Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi teknikleri ile saç seyrekliği tedavisini sizler için anlattı.

DHI ve FUE gibi saç ekimi teknikleriyle artık saç seyrekliği sorunları giderilerek saçlar çok daha gür hale getirebiliyor. Tıraşsız saç ekimi ya da uzun saç ekimi teknikleri olarak bilinen bu yöntemler ile hem erkekler hem de kadınlar saç seyrekliği sorununa çözüm bulabiliyor. 

Saç neden seyrekleşir?

Saçlar döngüler halinde büyür. Birinci aşamaya, aktif büyüme fazı olan anagen adı verilir. Katerjen, telogen dönemine girildiğinde zaman saç dinlenmeye çekilir. Erkek ya da kadın tipi saç dökülmesi olan bir kişilerde ise saç yoğunluğunu kaybederek seyrekleşir. Bu durumda saç sıklaştırma ekimi uygulanması gerekebilir. 

Saç sıklaştırma nasıl yapılır?

Saç sıklaştırma ekiminde de ekilecek olan saçlar öncellikle kafa derisindeki saçlı alanlardan alınarak eşit dağılımı yapılır. Dökülme öncelikle ön ve tepe bölgesinde olduğu için, ayrıca kafa derisinin arka yani ensenin üst kısmındaki saçlar donör yani verici bölge olarak kullanılır. Özellikle erkeklerde bu bölgedeki saçlar dökülmeye karşı duyarsız olur. Bu yüzden bu bölgeye kalıcı bölge ismi verilmiştir. FUE ya da DHI gibi saç foliküllerinin birer birer alınarak ekildiği saç ekim tekniklerinden birisi seçilerek greftler saçlı alandan alınarak sıklaştırılmak istenen alanlar nakledilir.

Saç sıklaştırma ekim yöntemlerinde başarı oranı nedir?

Bu tedavi ile erkeklerde % 100’e yakın başarı oranı elde edilir. Ekilen saçlar kalıcı olur, tekrar dökülmez. Ancak var olan saçlar dökülmeye devam edebilir. Varolan saçları korumak için öÖnce saç ekimi yapılır ve ardından korucu destek tedavileri ile hem ekilen hem de var olan saçların canlılığı artırılabilir. Kök hücre tedavileri destek tedavi olarak uygulanan tekniklerin başında yer alır. Siz de saç seyrekliği sorunu yaşıyor ve tedavi ettirmek istiyorsanız alanında uzman bir saç ekim merkezinden destek alabilirsiniz.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX