0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ekim 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:03 Ekim 2018 Çarşamba 00:00:00

Sabunotu romatizmaya ilaç oluyor

Köpürdüğü için 'sabunotu' denilen bitkinin kökü, yaprakları ve çiçekleri kaynatılıp içildiğinde romatizma ve eklem ağrısını geçiriyor.

Romatizmal hastalıklar çocukluk çağı dahil her yaşta görülebilir. Genç yaştaki erkeklerin veya doğurganlık çağındaki kadınların yanı sıra, yaşlılarda dejeneratif ağırlıklı romatizmal hastalıklar da görülebilir. Belirtileri oldukça genel olabileceğinden, romatizmal durumları teşhis etmek bazen zordur. Farklı romatizma türleri arasında çok fazla geçiş bulunmaktadır. Uzmanlar ayrıca semptomlarda herhangi bir potansiyel genetik bağlantı bulunup bulunmadığını bulmak için tıbbi geçmişe bakar.

KORTİZONDAN KURTARIR

Romatizmal bir durumun söz konusu olabileceği düşünülürse, hastayı ileri tetkik ve teşhis için romatoloğa yönlendirirler. Romatizmanın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte tedavi ile genelde semptomları bastırmak ve hastalığın ilerleyerek diğer organlara zarar vermesini engellemek hedeflenir. Romatizmal hastalıkları tedavi etmek için çeşitli ilaç tipleri reçete edilir. Bazı ilaçlar sadece ağrı ve inflamasyon gibi semptomları tedavi ederken, diğerleri hastalığın seyrini değiştirebilir. Romatizma tedavisinde kortizon çok sık kullanılan, kimi zaman hayat kurtarıcı bir ilaçtır. Bu noktada bitkisel tedavi uzmanları 'sabunotu'nu öneriyor. Karga sabunu, köpürgen ve tahdik otu olarak da bilinen 'sabunotu' karanfilgiller familyasındandır. İçerdiği saponin nedeniyle bitkinin kök ve diğer kesimleri suyla çalkalandığında sabun gibi köpürür.

LAPASI DA FAYDALIDIR

Bitkisel tedavi uzmanları sabunotunun içerisindeki bileşenlerinin romatizmaya ve eklem ağrılarına karşı etkili bir çözüm olduğunu söylüyor. Çoğu bitki gibi kökü, yaprakları ve çiçekleri kaynatılıp çay olarak içilir. Harici olarak lapası kullanılır. Öğütülüp bala pekmeze karıştırılıp yenir. Özellikle ergenlik sivilcelerinden şikayetçi olan gençlerin ergenlik sivilcelerine iyi gelmektedir. Kozmetik sanayiinde de kullanılan sabun otunun sağlık alanında da faydalı olduğu ispatlanmıştır. Bu şifa deposu bitkinin başlıca yarar sağladığı rahatsızlıklar ise şöyledir; 

- Soğuk algınlığı ve grip hastalığına iyi gelir.

- Kanı temizleme özelliği vardır.

- Romatizma, adale ve kas ağrılarına iyi gelir.

- Saçlara kuvvet ve canlılık verir.

- Karaciğer yetersizliğine iyi gelir.

- Kurdeşen deri hastalığını geçirir.

- Sedef ve egzama gibi rahatsızlıkları artırır.

- Safra söktürücüdür. Safra kesesinin kasılmasını uyarmak suretiyle safra akışını artırır. 

Temizlikte de kullanılıyor

Kökleri eylül ve ekim aylarında söküldükten sonra yıkanır, kurutulur ve özel kaplarda muhafaza edilir. İçerdiği saponin maddesi nedeniyle suyla çalkalandığında köpüren sabunotu temizlikte de kullanılır.  

Çayı 2 dakikada hazır

Bir litre suya 15 sabunotu kökü parçalanarak konur, 2 dakika kaynatılıp, beklemeden süzülür. Öğle ve akşam yemeklerinde sadece birer çay bardağı içilir, fazlası zararlıdır. Bu karışım böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarını gidermeyeyarar. Nefes darlığına iyi gelir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX