0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:16 Nisan 2019 Salı 08:00:00

Rezene ve incirle anne sütünü artırın

Yeni doğum yapan annelerin en büyük korkusu sütünün yetmemesi. Rezene, incir, ısırgan otu ve kimyon gibi bitkilerle hazırlayacağınız çaylarla anne sütünü artırabilirsiniz .

Bütün anneler, ilk 6 ay sadece anne sütünün bebek için en önemli, besin değeri olduğunu bilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren anne sütünü artırmak için yapmanız gereken en önemli şey ise su tüketimi. Uzmanlar günlük 4 litre su tüketilmesini öneriyor. Bunun yanı sıra sütün kalitesini artırarak çoğaltmak için de doğanın bize sunduğu sayısız kaynak var. Rezene çayı, ısırgan otu, incir, kimyon, fesleğen, yeşil ve turuncu sebzeler, bu listenin başını çeker. Bu bitkileri tek tek kullanmanızın yanı sıra karıştırarak da çayını yapabilirsiniz.

İNCİRİN FAYDASI

Üç litre suyun içine 6 adet inciri doğrayarak koyun ve 10 dakika kaynatın. Soğumaya bıraktığınız bu karışımı gün içerisinde tüketirseniz, sütünüzün yoğunluğu, kalitesi ve miktarı artar. 

FAZLASI ZARAR

İki tatlı kaşığı rezeneyi, 2 tatlı kaşığı kimyon tohumuyla birlikte 5 dakika kaynatın. Kimyon ve rezenenin gaz sökücü etkisiyle, anne ve bebek rahatlarken, içerisindeki uçucu yağlar ve besinler sayesinde süt yapar. Keskin kokusunun süte geçebileceğini söyleyen uzmanlar, günde 3 bardaktan fazla tüketilmemesini öneriyor. 

SÜTÜN KALİTESİ YÜKSELİR

Anason, kimyon, rezene ve ısırganotuyla birlikte yaptığınız karışım anne sütü hem kalitesi hemde miktarının artmasını sağlar. Bir demliğin içine malzemeleri koyduktan sonra bir litre su ekleyin ve 3 dakika kaynamaya bırakın. Çayınız demlendikten sonra günde 3 bardak içebilirsiniz. 

AHUDUDU 

Ahududu süt salgısını arttırıcı bir bitkidir. İçerik olarak antioksidanttan, mineral ve değerli elementlerden zengin olmasıyla bilinir. Düşük kalorisiyle de dikkat çeken ahududunu ara öğünlerde tek başına veya yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Hem anneye hem bebeğe faydalıdır ama fazlasından kaçınmalı. 

ISIRGAN OTU ÇAYI 

Geleneksel olarak da çok çeşitli amaçlarla kullanılan ısırgan otu, anne sütünü artırmaya da katkı sağlayan bir bitkidir. Süt miktarını ve anne sütünün yoğunluğunu artırmaya faydalıdır. Aynı zamanda içeriğindeki yüksek demir oranıyla kansızlığa iyi gelir. Isırgan otu yaprakları çay gibi demlenerek içilebilir. 

SİYAH SUSAM (ÇÖREOTU) 

Kalsiyum bakımından çok zengin olan ve 'çöreotu' olarak da bilinen siyah susam, anne sütünü artırmaya da yardımcı olur. Kalsiyum dışında bakır gibi bazı mineraller de içeren siyah susam, vücuda zindelik veriyor, iştah açıyor, hazmı kolaylaştırıyor, mide ve bağırsak gazlarını söktürüyor. 

YULAF

Hem lif, hem demir hem de kalsiyum açısından zengin özelliğiyle dikkat çeken yulaf, aynı zamanda zengin protein içeriğiyle de anne sütünü artırıcı bir etkiye sahiptir.

TURUNCU VE KIRMIZI SEBZELER

Beta-karoten bakımından zengin havuç, patates, pancar ve diğer turuncu-kırmızı sebzeler, anne sütünün miktarı kadar kalitesini de artırıcı özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak diyabet hastası annelerin havuç ve patates tüketirken dikkat etmesi gerekir. 

YEŞİL SEBZELER 

Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü artırıcı etkileri aşikar. Vitamin, mineral ve fitokimyasallar açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, hele de sonbahar ve kış aylarında hastalıklara karşı da çok önemli koruyucular olarak karşımıza çıkıyor.  Ispanak, dereotu, pancar yaprağı gibi yeşil sebzeleri emziren anneler bolca tüketmeli.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX