0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:16 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00

Otların padişahı tansiyonun düşmanı

Birçok hastalığa şifa olduğu için 'otların padişahı' olarak adlandırılan 'yemlikotu' tansiyonu dengeliyor. Kalp ve damar hastalıklararına yakalanma riskini en aza indiriyor. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünyada 1.5 milyar kişi hipertansiyon hastası. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hipertansiyon hastası var. Çoğu zaman bilinmese de, altta yatan böbrek hastalıkları, tiroit rahatsızlıkları, kullanılan bazı ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları ve uyku apnesinin hipertansiyona neden olabildiğini söyleyen uzmanlar, bitkisel yöntemleri denemek isteyenler için 'yemlikotu'nu öneriyor. 'Otların padişahı' olarak bilinen 'yemlikotu' kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Tansiyonu düzenliyor, özellikle yüksek tansiyonu normal seviyeye düşürmede katkıda bulunuyor. 

KANSIZLIĞA ÇARE OLUYOR

İçinde bolca demir bulunduğundan, kansızlık sorununa çözüm olabiliyor. A, B2, B6 ve C vitaminleri bakımından zengin olduğundan, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçindeki A vitamini göz sağlığını destekler, gece körlüğü gibi sorunların üstesinden gelmede yardımcı olur. Taze tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. 

İŞTAH AÇICI ETKİSİNE DİKKAT 

Sindirim sistemini düzenlediği gibi, iştah açıcı etkiler de gösteriyor, kilo alamayanlara çare verir. İçindeki kalsiyum ve A vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesine destek oluyor. B vitamininin etkisiyle saç ve tırnak gibi vitamin eksikliği yaşanan bölgelerdeki sorunları giderir, saç ve tırnak sağlığını korur. Açık yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde cildin daha ışıl ışıl olmasını sağlar, sivilce izlerinin, lekelerin geçmesine destek verir. 

Tansiyon, atardamarları daraldığı ya da tıkandığı zaman oluşur; kan basıncını önemli ölçüde artırır ve kalp bu nedenle fazla çalışır. Sonuç olarak, kalp kası zayıflar ve böbrekleriniz, pankreasınız ve beyniniz gibi diğer organlarınızın sağlığı tehlikeye atılır.

Salatası da faydalı

A, E, C ve B2 ile B6 vitaminlerinin yanı sıra demir ve kalsiyum deposu olan 'yemlikotu' vücut direncini artırır ve metabolizmayı güçlendirir. Salatalarda kullanıldığında sindirime yardımcı olur. Gözleri korur. Gece körlüğünü önler. Migren tedavisine içeriğindeki B2 vitamini sayesinde destek olur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX