0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:10 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00

Midenin ilacı darülfülfül

Karabiberden daha baskın bir tat ve kokuya sahip olan 'darülfülfül otu' gastrit ve ülser başta olmak üzere bütün mide sorunlarına çare oluyor. 

Midede yanma, ağrı ve şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterebilen gastrit, mide iç duvarının iltihaplanması anlamına gelir. Önemsenmeyerek tedavisi geciktirilen gastrit sorunu, kansere kadar gidebilen ciddi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Gastrit, her yaşta görülmekle birlikte genellikle erişkin yaştaki bireylerde ortaya çıkmaktadır.

NEDENİ SAFRA REFLÜSÜ OLABİLİR

Akut, aniden ve kronik yani yavaşça gelişen gastrit, 2 ayrı grupta incelenir.  Alkol, aspirin, ağrı kesici ilaçlar ve stres genellikle akut gastrit tablosuna yol açarken; helikobakter pylori adı verilen ve mide iç duvarında yaşayan, genellikle çocukluk çağlarında kirli sulardan bulaşan çubuk şeklindeki bakteri, kronik gastritin en önemli nedenidir. Günümüzde birçok insanın problemi olan gastrite safra reflüsü ve bazı enfeksiyonlar yol açabilmektedir. Tedavi edilmeyen kronik gastrit vakalarında, mide iç duvarında çeşitli doku değişiklikleri oluşabilmekte ve bu durumda genetik yatkınlığı olan, kanserojen maddelere maruz kalan kişilerde kanser oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

ERKEN DOYMA YA DA İŞTAHSIZLIK

Gastritin belirtileri hastadan hastaya farklılık göstermekle beraber, genellikle mide yanması, ağrı, bulantı, kusma, şişkinlik hissi, geğirme, erken doyma, iştahsızlık ve yemeklerden tiksinme gibi şikayetlere neden olmaktadır.  Bu tarz şikayetleri olan hastaların mutlaka bir uzmana başvurması önerilmektedir. Bitkisel tedavi uzmanları gastrite çare olarak darülfülfülü gösteriyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül, karabibergiller familyasından gelen çiçekli bir bitkidir. Kökeni Doğu Hindistan'a dayanan ve kozalak şeklindeki meyvelerinin öğütülmesi suretiyle baharat olarak kullanılan bu bitki, karabiberden daha baskın bir tat ve kokuya sahiptir ve çeşitli yemeklere lezzet katmak için eskiden beri kullanılmaktadır. Uzmanlar darülfülfülün faydalarını şu şekilde sıralıyor: 

-İçeriğinde bulunan vitaminlerle her türlü soğuk algınlığı için şifa kaynağı olan darülfülfül, mikropları kırarak ağızdaki kötü kokuları yok eder. 

-Bu bitki, iştahsızlık sorunu yaşayan çocuk ve yetişkinler için iyi bir iştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırırken, gaz söktürücü ve önleyici nitelikleriyle de sindirim sistemini rahatlatır. 

-Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı da etkili olan darülfülfül, bu bölgelerdeki enfeksiyonları bertaraf etmektedir. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle de toksik maddeleri vücuttan arındırır. 

-Sakinleştirici ve stres giderici etkisiyle sinir sistemini güçlendiren bu şifalı bitki, vücut enerjisini yükseltirken, cinsel gücü de artırmaktadır. 

-Şeker hastaları için çok faydalı bir destek olan darülfülfül, bu rahatsızlığın ilerlemesini durdururken, aynı zamanda vücutta yarattığı tahribatı da onarmaya yardımcı olur. 

-Kanı temizleyerek metabolizmayı hızlandırır. Kilo sorunu olanların da fazla kilolardan kurtulma sürecine destek olur. 

-Vücut ısısını artırarak hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendiren bu faydalı baharat, mide üşütmelerine karşı da koruma sağlar.

Ağız kokusunu önler 

Arapça'da biber ağacı olarak adlandırılan darülfülfül, meyvelerinin öğütülmesi suretiyle baharat haline getirilir ve çeşitli yemeklere lezzet katmak için kullanılır. İlaç olarak da faydalanılan bu bitki, ağız kokusuna karşı çiğnenerek de tüketilebilir. Yine, balla karıştırılarak yenilerek şifasından faydalanılabilir. Yakılarak dumanının solunması şeklinde, soğuk algınlığı hastalıklarında destekleyicidir. Sıcak suyla karıştırıp içildiğinde ses kısıklığını önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. 

Salatalara katılır

99 derde deva olduğu söylenen darülfülfül, karabiberi andıran acımsı tadı ve keskin kokusuyla çeşitli et yemekleri ve salatalara lezzet katmak için kullanılabilir. Bu baharat fazla miktarda tüketilirse, romatizmal ağrıları tetiklerken, aynı zamanda yüksek tansiyon, damar sertliği, bağırsak iltihabı ve egzama gibi rahatsızlıklara da sebep olabilmektedir. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX