0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

Midenin dostu yılancıkotu

Gastrit ve reflü başta olmak üzere pek çok mide rahatsızlığının şifası 'yılancıkotu'nda. Kantaronla birlikte kaynatılıp balla içilen bitki çayı, hastalıklara ilaç gibi geliyor. 

Genellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısıyla erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problemdir. Öyle ki her 4 kişiden biri hazımsızlıktan dert yanıyor. Hazımsızlığa en sık beslenmeyle, yaşam alışkanlıklarımızda sıkça yaptığımız hatalı davranışlar neden olsa da, daha pek çok etken bu problemin sorumlusu olabiliyor.

HASTALIĞIN NEDENİ BİLİNMELİ

Hazımsızlığın altında yatan etken, genellikle beslenmeyle yaşam alışkanlıkları olduğu için kişiler tarafından hafife alınabiliyor. Ancak dikkat! Hazımsızlık aynı zamanda önemli hastalıkların habercisi de olabilir. Gastrit ya da ülserden reflüye, pankreas hastalıklarından gıda alerjisine, bağırsak enfeksiyonlarından romatizmaya, diyabetten mide kanserine kadar pek çok hastalık hazımsızlık yapabilir. Bitkisel tedavi uzmanları gastrit ve reflüye bağlı hazımsızlığı gidermek için 'yılancıkotu'nu tavsiye ediyor. Yılanı andıran şekli nedeniyle adına 'yılancık otu' denilen 'salvia virgata’ bitkisi, mikrop öldürücü özelliğiyle bilinmektedir. Yetiştiği yere göre 15 veya 80 santim boylarında sert ve çok tüylü yaprakları oldukça sık ve rengi koyu mor olan, doğada kendi halinde yetişen bir bitkidir. 

YARALARI İYİLEŞTİRİR

Yılancıkotu bitkisi, midedeki gastrit tedavisine yardımcı olur. Reçine ve uçucu yağ içeren ot, genellikle açık yaralarda kullanılır. Mikrop öldürücü etkisiyle bilinen bitkinin yaprakları kuru ya da yaş yaranın üzerine sürülür. Saçların bakımı için de kullanılan ot, birçok kadının şikayetçi olduğu mat görünen saçlara parlaklık verir. Mikrop öldürücü etkisi vardır. Ölü saç hücrelerini canlandırarak yeni saç çıkmasında yardımcı olur.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX