0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:12 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00

Kudret narıyla mide yanmasına son

Sahurda bir tatlı kaşığı 'zeytinyağlı kudret narı' tüketerek reflü, ülser ve gastrit gibi mide şikayetlerinden kurtulmanız mümkün. 

Sağlık açısından oldukça faydalı olan kudret narı adı gibi kendisi de kudretli bir meyve türüdür. Kudret narı ya da bilinen bir diğer ismiyle “momordica” tropik bir bitkidir. Anavatanı Hindistan olan kudret narının pek çok hastalığa olumlu etkisi bulunmaktadır. 

KABIZLIĞI GEÇİRİR

Başta yanıklar ve sindirim sorunları olmak üzere Anadolu’da binlerce yıldır hastalıklara şifa olarak kullanılmaktadır. Kudret narı bitkisini zeytinyağı ile karıştırıp aç karnına tüketmek kabızlığı birkaç saat içerisinde geçirmeye yardımcı olacaktır. 

PROTEİN VE VİTAMİN

Reflü, gastrit, ülser gibi sindirim rahatsızlıklarında güvenle kullanılabilir.  Bu nedenle beslenme uzmanları Ramazan boyunca sahurda, zeytinyağlı bir tatlı kaşığı kudret narı tüketilmesini öneriyor. Bu sayede gastrit ve ülser hastaları için sindirimi kolaylaşıyor. İçerisindeki maddeler metobolizmadaki şekeri düzenliyor. İçeriğinde protein ve E vitamini bulunduğu için bağışıklık sitemini güçlendiriyor. 

NASIL HAZIRLANIR? 

Bir adet kudret narının çekirdeklerini ayıklayarak cam kavanoz içine atın. Sonrasında kavanozun yarısına gelecek şekilde üzerine zeytinyağı ekleyin. Kudret narı, bu şekilde kısa bir süre sonra zeytinyağı için erimeye başlayacaktır. Hazırladığınız kudret narı kürünü, yemeklerden önce bir kaşık yiyebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX