0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Nisan 2020 Perşembe 09:01:00 - Güncelleme:09 Nisan 2020 Perşembe 09:12:00

Dünya virüsü böyle izliyor: Sağlık Bakanlığı artık koronavirüs hastalarını bu yöntem ile takip edecek

Kaynak: Yenişafak

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 ile mücadelede yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Üç operatör ve BTK tarafından geliştirilen “Hayat Eve Sığar” adlı uygulamayla Kovid-19'a yakalanan hastalar takip edilecek. Benzer yöntemi Güney Kore, Çin ve Singapur da kullanıyor.

Ülkemizde görülen koronavirüs vakalarıyla ilgili tedbirler tüm hızıyla sürerken, Sağlık Bakanlığı vakaların tespit ve takibini cep telefonu üzerinden yapmaya hazırlanıyor. Hayat Eve Sığar isimli aplikasyonun birkaç gün içinde devreye gireceğini belirten Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hastaların indirmek zorunda olduğu bu uygulamayla salgının an be an kontrol edileceğini belirtti. Benzer uygulamalar korona ile mücadelede başarılı ülkeler olarak kabul edilen Güney Kore, Çin, Singapur gibi ülkelerde de kullanılıyor.

VAKALAR UYGULAMAYI İNDİRMEK ZORUNDA

Evde takip edilen vakalar ve pozitif vakaların temaslıları aplikasyonu indirmek zorunda olacak. Koronavirüs aplikasyonu ile hem takip edilecek hem de durumlarını anlık görülecek. Sistem sayesinde evde izole olunacak. Aplikasyon aracılığıyla hastaların kullandıkları ilaçların takibinden günlük-saatlik durumlarına, hekimlerle interaktif iletişimden acil çağrıya tedavide seri bir yol izlenmiş olacak.

BİLEKLİKLE TAKİP EDİLİYOR

Çin’de hastalığın yayılmasını engellemek için ‘Close Contact Detector’ ismi verilen bir sistem devreye girdiğini anlatan Doç. Dr. Ali Murat Kırık, bu sistemle hem vakaların takip edildiğini, hem de virüs kapmamış insanların uyarıldığın

Etiketler : koronavirüs bileklik hasta talip
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX