0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:11 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00

İftar ve sahurda kayısı yiyin

Sindirim sistemini çalıştıran, kan şekerini dengeleyen kayısı, iftar ve sahurda tüketildiğinde tokluk hissi sağlıyor. Gün içinde tansiyonun düşmesini önlüyor.  

Birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanan kayısının ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tüketilmesinin sağlığa faydalı olduğu bildirildi. Türkiye'de “Antep baklavası” ve “Aydın inciri”nden sonra Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret alan üçüncü ürün olan “Malatya kayısısı”, ramazan ayında ağızları tatlandırdığı gibi vücut direncini de arttırır. 

POTASYUM ZENGİNİ

Demir bakımından zengin gıdalardan biri olan kayısı, demire ek olarak bakır da içerdiğinden, ruh halinin dengede kalmasına yardımcı oluyor ve kan hücrelerinin üretimini artırıyor. Sindirim sisteminin çalışmasına da yardımcı olan meyve ayrıca en önemli potasyum kaynakları arasında yer alır. Yapılan analizler sonucunda kayısının potasyum bakımından çok zengin olduğuna dair bilimsel çalışmaların mevcut olduğunu dile getiren beslenme uzmanları, “Potasyum zenginliği, oruç sırasında yaşadığımız tansiyon düşüklüğünü engeller” diye konuştu.

ŞERBETLİ TATLI YERİNE 

Uzmanlar, kayısıyı yılın her ayında önerdikleri gibi ramazanda da tüketilmesinden yana olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de tok tutuyor. İçerisindeki şeker de diğer şekerlere göre fazla zararlı değil ve insülin direncini kırmaya yardımcı oluyor. İftarda şekerli, şerbetli tatlı yiyeceğinize kayısı tatlısı yiyin. Özellikle sahurda olabilir. İftarda bir kayısı yemek, vücut için gayet faydalı olur. Deneyenler görecektir ki potasyumu yüksek tuttuğu için ramazandaki o tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi duygusunu yaşatmıyor.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX