0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00

Güzellik aşısı akırı karha 

Zeytinyağında kaynatılıp soğutulduktan sonra kullanılan 'akırı karha' bitkisi cildi güzelleştiriyor, yüzdeki kırışıklıkları yok ediyor. 

Nezle otu ve ödül kahr olarak da bilinen ve sıcak iklimlerde yetişen akırı karha başta 'çirkini güzelleştiren bitki' olarak biliniyor. Akırı karhanın yapraklarının papatyaya benzemesinin yanı sıra, dalları ve kökü kullanılmaktadır. Sürgünleri damarlı ve otsu yabani gövdesi kahve rengindedir. 

ÖKSÜRÜĞÜ KESİYOR

Düzenli olarak kullanıldığında vücuda kuvvet verir. Öksürük ve balgamı keser. Felce iyi gelir. Diş ağrılarını ve romatizma şikayetlerini azaltır. Cilde faydalı bir bitki olan akırı karha cilt bakımı için kullanılır. Ciltte oluşan pürüzlerin, kırışıkların giderilmesine yardım eder. Anjine iyi gelir. Bunun için kaynatılıp gargara yapılır. Mide rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır. Bronşit tedavisinde yardımcıdır. Hazmı kolaylaştırır. 

GARGARASI DİŞ AĞIRISINI GEÇİRİR 

Kusma ve ishale neden olabildiği için daha çok haricen kullanılır. Akırı karha zeytinyağında kaynatılıp elde edilen yağ soğuduktan sonra felç olan bölge bu yağla ovulursa faydası görülür. Yüze ve cilde sürülürse, cildi besler ve yüzü güzelleştirir. Kaynatılıp suyuna bal ilave edilip içilirse balgam, öksürük ve mide üşütmesine karşı faydalı olur. Kaynatılıp suyuyla gargara yapılırsa diş ağrılarını hafifletir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX