0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 07:47:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 08:43:00

HDPKK sorusu Zillet İttifakının adayı İmamoğlu'nu afallattı

Zillet ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu katıldığı Ülke TV'de Sıradışı programında CHP'nin Kandil'le ittifakı hakkında kendisine yöneltilen sorulara kaçamak cevaplar verdi.

Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı programına katılan Ekrem İmamoğlu terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile örtülü ittifakı ve CHP'li adayların skandal açıklamalarıyla ilgili sorular soruldukça şekilden şekile girdi. İmamoğlu zorlu sorulara  "benimle ilgisi yok", "gidin ona sorun", "bana ne" şeklinde cevaplar vermeyi tercih etti.

KANDİL İTTİFAKI SORUSU GELECEĞİNİ ANLAYINCA...

Turgay Güler'in, HDP/PKK hatırlatması yapacağını farkeden İmamoğlu, konunun açılmaması için ilginç bir hamlede bulundu.

İmamoğlu, moderatörlüğü Turgay Güler'in yapmasına rağmen, programı kendisi yönlendirmeye kalkarak "İstanbul projelerimi anlatayım" dedi.

TERLETEN SORULAR KARŞISINDA CEVAP: ONU ONA SORUN

Turgay Güler'in sorduğu "HDP İstanbul, Ankara ve İzmir'de neden aday çıkarmadı" sorusu karşısında İmamoğlu, "onu HDP'ye sorun" yanıtını verdi.

İmamoğlu, Cemil Bayık'ın AK Parti ve MHP'nin rakiplerine oy verilmesi telkininde bulunduğu açıklama karşısında ise 'benimle ne alakası' var dedi.

"BUNU İLK DEFA İZLEDİM"

CHP'nin Şişli adayı Muammer Keskin'in bir düğünde HDP İlçe Başkanı'nın "Kürdistan tarafı-Türkiye tarafı" şeklindeki ifadelerine sessiz kalması konusunda da İmamoğlu, "bu görüntülerin tamamını ilk defa izledim, ben düğünlerde siyaset konuşmam" yanıtını verdi.

"MUAMMER BEY'E SORMAK LAZIM"

"Kürdistan" ifadesini yanlış bulduğunu söyleyen İmamoğlu, "demokratik güçler" ifadesinin ne olduğu yönündeki soruya ise "onu bilemem, Muammer Bey'e sormak lazım" yanıtını verdi.

"ADAYINIZ NEDEN SESSİZ KALDI?"

Turgay Güler'in "seçilirseniz Muammer Bey Meclis Üyeniz olacak, bu adayınız 'Kürdistan tarafı' ifadesi karşısında sessiz kalıyor, ne düşünüyorsunuz" sorusuna da İmamoğlu, 'desteklediğini zannetmiyorum' cevabını verdi.

"ONU ALPER TAŞ'A SORUN"

İmamoğlu, CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş'ın Öcalan fotoğrafı önünde yaptığı konuşmanın ve Demirtaş hakkındaki mesajlarının hatırlatılması üzerine 'onu Alper Taş'a sorun' dedi.

"ÖCALAN'IN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ" SÖZÜNE YORUM: BENİ İLGİLENDİRMİYOR

Ekrem İmamoğlu; Alper Taş'ın Demirtaş hakkında attığı tweetler için "adam fikrini belirtmiş" dedi ancak, Demirtaş'ın PKK ve Öcalan hakkındaki skandal sözlerinin gösterilmesi üzerine "yoksullukla mücadele"den söz etti ve "bunlar beni ilgilendirmeyen konular" yanıtını verdi.

Kaynak: HABER7

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX