0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00

Günde 3 hurma dertler deva

Yüksek lif, potasyum, demir, folik asit, kalsiyum, vitamin ve mineral içeren hurma birçok hastalığa kalkan oluyor.

Hurma lezzetli oluşunun yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin le mineral içeriği sayesinde vücuda pek çok fayda sağlıyor. Ancak her besinde olduğu gibi, hurmada da önemli olan porsiyon kontrolünü yapmaktadır. Çünkü 3 adet orta boy hurma (45 gram) ortalama 60 kalori içeriyor ve bir porsiyon meyveye denk geliyor. Aşırıya kaçmamak çok önemli. 

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR 

100 gram hurma, 3.5 gram lif içeriyor. Bu sayede midede sünger gibi şişip hacim kaplıyor ve mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi oluşturuyor. Bağırsakları çalıştırıyor ve kabızlıktan kurtarıyor. 

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR 

Hurma içeriğindeki kalsiyum ve fosfat sayesinde iskelet oluşumuna ve vücudun kemik yapısının dengelenmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca kemik erimesi ve yumuşaması gibi gelişebilecek kemik hastalıklarının önlenmesinde fayda sağlıyor. 

KALP KRİZİNİ ÖNLER 

İçeriğindeki zengin potasyum minerali sayesinde kan basıncını (tansiyon) dengeliyor ve kalp ritmini düzenliyor. Hiç kolesterol içermediği gibi güçlü bir antioksidan olması sayesinde kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruyarak, damar tıkanıklıkları riskini azaltıyor. 

KANSIZLIĞA ÇARE OLUR

Hurma, yüksek demir içeriğiyle de dikkat çekiyor. Düzenli tüketildiğinde, demir eksikliği anemisi olan kişilerde kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırıyor. Bu etkisiyle demir eksikliğiyle ilgili kansızlık riskini azaltıyor. Ayrıca içerdiği B2 ve B3 vitaminiyle kırmızı kan hücrelerinin sayısını artıyor.

BAĞIŞIKLIĞI DÜZENLER 

Hurma, bağışıklık sistemini destekleyen antioksidan etkili selenyumdan ve C vitamininden zengin bir besindir. Bu sayede vücudu zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizler. Ayrıca içeriğindeki yüksek orandaki magnezyum minerali, vücutta oluşabilecek enfeksiyonların oranını azaltır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX