0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Şubat 2021 Pazartesi 19:13:00 - Güncelleme:02 Şubat 2021 Salı 13:45:00

Endişe ve üzüntü kalp krizine davetiye çıkarıyor

Kalbin ana besleyici damarlarında oluşan tıkanma sonucu kalp kasının yeterli beslenememesi ve oksijensiz kalmasına bağlı olarak kalp kasında hasar oluşması haline ‘kalp krizi' deniyor.

Çoğunluğu kalp damarının pıhtı ile tıkanması ile meydana gelse de, daha düşük oranlarda kalp damarlarında gelişen plakların damarı tam tıkaması ile de oluşabiliyor. Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, “Erkekler için 45, kadınlar için 55 yaş üzerinde olmak, şeker hastalığı, hipertansiyon, şişmanlık, endişe ve üzüntü, sigara içmek, iyi kolesterolün düşük, kötü kolesterolün yüksek olması, başka atar damarlarda tıkanıklığı saptanmış olması (felç geçirmek, bacak damarlarında tıkanıklık olması), birinci dereceden yakınlarında (anne, baba, kardeş ve çocuklarında) erken yaşlarda damar tıkanıklığı saptanması, hareketsiz yaşam ve stresli yaşam tarzı gibi faktörler kalp krizi açısından risk yaratmaktadır” dedi.

Etiketler : kalp Nuri Kurtoğlu üzüntü endişe
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX