0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:16 Ekim 2018 Salı 00:00:00

Egzamaya çare çuha çiçeği

Cilt sorunlarının başında gelen egzama ve sedefin etkilerini azaltmak için çuha çiçeği çayını tüketin. Balla karıştırarak içilen çay, romatizma ağrısını da dindirir.

Daha çok kalıtsal olduğu düşünülen ve kesin bir tedavisi bulunmamasına rağmen erken teşhis sayesinde tedavi edilebilen egzama, pek çok farklı nedenlerle ortaya çıkar. Deride kızarıklık, şişme, kaşıntı gibi belirtilerle görülen oldukça yaygın bir deri hastalığıdır. Kırmızı, kabarık, iltihaplı yamalar çatlak ve kanayabilen kuru bir ciltle kendini gösteren sedef hastalığının doğal ilacı olarak 'çuha çiçeği' gösteriliyor. Çuha çiçeklerinden hazırlanan çay, kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır, kan dolaşımını düzenler. Ayrıca, kökler ve çiçekleri kanı önemli derecede arındırır ve çeşitli kemik problemlerine, romatizmaya neden olabilecek tüm toksik maddeleri ortadan kaldırır. Ayrıca, düzensiz adet döngülerinin tedavisinde de kullanılır. Çuha çiçeği köklerinden hazırlanan çay, mükemmel bir sakinleştirici etkiye sahiptir. Baş ağrısı, stres, uykusuzluk, baş dönmesi ve bayılmayı ortadan kaldırır. Tüm bunların yanı sıra böbrek hastalıkları, romatizma ve kronik kabızlığı tedavi etmek için de kullanılır. 

STRESİ ORTADAN KALDIRIR 

Uykusuzluğa karşı çuha çiçeği çayı, huzurlu uyku vaat eden sentetik maddeler yerine kullanılabilir. Aslında çuha çiçeği çayı, uykunuzu getirerek ve sinirleri ve genel sağlığı korumak suretiyle uykusuzluğun tüm nedenlerini ortadan kaldırır. Sinirler ve kalp üzerinde mükemmel bir etkiye sahiptir ve stresin neden olduğu baş ağrısını ortadan kaldırır. Ayrıca, kalp kasının iltihaplanmasına karşı mükemmel bir etkiye sahiptir ve beyin kanamasından korur. 

Mürver otuyla karıştırın

Kanı arındıran mükemmel bir çuha çiçeği çayı yapmak için, 50 gram çuha çiçeği, 50 gr mürver otu, 15 gr ısırgan yaprağı ve 15 gr karahindiba kökü kullanabilirsiniz. Bu karışımdan bir veya 2 çay kaşığı alıp, üzerine bir fincan kaynar su dökün, günde 2 küçük bardak içebilirsiniz. Şeker yerine bal koyabilirsiniz. 

Kökleri astıma iyi gelir

Spazmlar, kramplar, felç ve romatizmal ağrılara sebep olan durumların tedavisinde yararlıdır.

Çiçeği ve yaprakları ağrı kesici, diyaforetik, diüretik ve balgam söktürücüdür.

Çiçeklerin sarı renkli bölümü, özellikle çocuklarda aşırı aktivite ve uykusuzluğun tedavisinde önerilir.

Astım ve diğer alerjik durumların tedavisinde muhtemelen değerlidir.

Kökü kurutulur ve toz haline getirilir, daha sonra öksürük için kullanılır.

Kökü hafif idrar söktürücüdür, antiromatizmaldir ve kan pıhtılaşmasını yavaşlatır.

BÖBREK DOSTU 

Böbrek şikayetini keser.

Birçok ülkenin geleneksel tıbbında, kan pıhtılaşmasını azaltmak, için, romatizmal artrit ve gut hastalıkları için kullanılır. 

Kökleri suyla karıştırılabilir ve daha sonra kaynatılıp soğumak için bir kenara bırakılabilir. Ilıdıktan sonra tüketilir, kalp ve dolaşım sistemi için yararlıdır. 

Suyla karıştırarak ezdiğiniz çuha çiçeği yapraklarını, bal ve su ile karıştırarak bir ilaç yapabilirsiniz. Bu astım gibi solunum bozukluklarında ve öksürük tedavisinde kullanılır. 

Akneyi, sivilceleri ve diğer cilt lekelerini tedavi etmede yararlı olduğu söylenir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX