0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mart 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:18 Mart 2019 Pazartesi 08:00:00

Egzamaya aklarotu

Cilt hastalıkları arasında en sık görülen egzamayla mücadele etmek için uzmanlar aklarotunu öneriyor. Haşlanarak yapılan lapası, şikayetleri azaltırken, tedavi sürecini de hızlandırıyor.

Alerji ya da stres kaynaklı ortaya çıkan egzama, genellikle deriyi kurutan, kaşıntı yapan ve bazen de ufak kabarcıkların oluşmasına yol açan bir deri hastalığıdır.

Enfeksiyona yol açar

Hastalarda yaygın olarak enfeksiyon görülür, çünkü kolayca kuruyan, pullanan ve çatlayan deri, mikroorganizmaların girişine olanak tanır. Egzama, vücudun herhangi bir yerinde olabilir, ama daha çok ellerde, bacak ve ayaklarda görülür.  Rahatsız edici ve çirkin bir görünüşe sahip olsa da tehlikeli değildir. Basit tedavilerle kontrol altına alınabilir. Bitkisel tedavi uzmanları, egzamayla mücadelede 'aklarotu'nu öneriyor.

Sebze olarak tüketilir

Süs bitkisi olarak kullanılan aklarotu ayrıca yaprakları tazeyken sebze niyetiyle de tüketilebir. Bitkinin diğer faydaları da şunlardır: Bakterileri öldürür, kanamayı durdurur. Damar büzücü etkisiyle basur tedavisinde kullanılır. İdrar söktürücü, kuvvet vericidir.

Mideyi rahatlatıyor

Soğuk algınlığında, karın ağrısı, mide sancılarında, bağırsak iltihaplanmasında, kısa sürede olumlu sonuçlar verir. Kurutulmuş aklarotuyla kesikler ve darbelerdeki yara üzerine serpilerek kanamayı dindirmede kullanılabilir. Kökleri haşlanarak elde edilen suyuyla diş eti ve ağız iltihaplarında gargara yapılarak kullanılabilir

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX