0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00

Ciğerotu öksürüğü kesiyor

Ciğerotuyla hazırlanan çay düzenli kullanıldığında göğsü yumuşatıyor, öksürükten eser bırakmıyor. 

Öksürük bir hastalık değil, boğaz ve solunum yollarını temizlemeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük, balgamlı-balgamsız ve kronik-akut olmak üzere iki farklı şekilde sınıflandırılabilir. Balgamsız öksürük, kurudur ve boğazda bir gıcık hissine neden olabilir. Eğer öksürükle birlikte balgam sıvı geliyorsa buna “prodüktif öksürük” denir. 

Midenizi korur 

3 hafta ve daha uzun süren öksürükler kronik öksürük olarak kabul edilir. Akut öksürük enfeksiyonları ise sinüzit, farenjit, nezle, akciğerlere yabancı cisim kaçması gibi nedenlerle oluşur. Kronik öksürükler bazen senelerce sürebilir. Ciğerotu adından da anlaşılabileceği gibi akciğer rahatsızlıklarının hafifletilmesinde, öksürük ve mide rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Çok yıllık bir bitki olan ciğerotu, eski zamanlardan bu yana tedavi amaçlı olarak kullanılmasıyla biliniyor. Bu bitki için bitkisel tedavi uzmanları öksürüğe iyi geldiğini ve göğüs yumaşatmada faydalı olduğunu söylüyor. Bu olan faydasının yanı sıra, aynı şekilde göğsün yumuşamasını sağlıyor. 

İltihap kurutur

Verem gibi var olan akciğer temelli rahatsızlıkların da iyileşme sürecine destek oluyor. Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan iltihaplı bölgelerin daha hızlı kurumasını ve iyileşmesini sağlıyor. Mide ve bağırsağın sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesine olanak tanıyor. Bu etkisi sayesinde hazımsızlık, şişkinlik, gaz gibi sık sık yaşanan sorunlara çözüm olabiliyor. Bağırsakların çalışmasını desteklediği için kabızlık sorunu yaşayanlara yardımcı oluyor. Son olarak, idrar söktürücü bir etki oluşturuyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX