0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Kasım 2018 Perşembe 15:57:00 - Güncelleme:22 Kasım 2018 Perşembe 15:58:00

Burun estetiğine nasıl hazırlanılır?

Burun estetiği mi olmak istiyorsunuz? Burun estetiğiyle ilgileniyorsanız; konfor, güvenlik ve sonuçlarını en üst düzeye çıkarmak için ameliyat öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gerekenler adımlar konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiği operasyonuna nasıl hazırlanılması gerektiğini sizler için anlattı.

Burun estetiğinden önceki iki hafta boyunca:
Kan sulandırıcı madde içeren ilaç ve ürünleri almayı bırakmalısınız. Burun estetiğinden önce bir soğuk algınlığı ya da hastalık geliştirirseniz cerrahınıza haber vermelisiniz. Vitaminler iyileşmede önemlidir. C, E, mineraller ve demir ile multi vitaminler almaya başlamalısınız. Burun estetiğinden sonra bir süre gözlük takmayacağınız için lens kullanmaya başlamalısınız. Ameliyattan sonra birisinin sizi almasını ve ilk 24 saat boyunca yanınızda kalmasını sağlamak için belirli düzenlemeler yapmalısınız.

Burun estetiğinden önceki akşam

Yüzünüzü iyice temizlemelisiniz. Şampuandan sonra saç kremi ya da saç spreyi kullanmayın. Gece çok iyi dinlenin. Gece yarısında sonra hiçbir şey yemeyin ya da içmeyin.

Ameliyat günü

Ameliyattan önce hiçbir şey yemeyin ya da içmeyin. Yüzünüzü iyice temizleyin. Yüzünüzde makyaj ya da krem olmamalı. Saç tokaları ya da mücevher takmayın. Rahat kıyafetler giyinin. Kazak ya da külotlu çorap giymeyin. Sizi ameliyatınıza götürüp getirecek ve 24 saat boyunca yanınızda kalacak bir refakatçi ayarlamalısınız.

Operasyon sonrası evde bakım

Ödemi minimumda tutmaya yardımcı olmak için başınızı her zaman iyice yükseltin. Burun estetiği sonrası ilk 48 saat boyunca buz torbaları (ezilmiş buz en iyisi) gözünüze ve yanaklarınıza mümkün olduğunca uygulayın. Burun bölgesini ıslatmayın ya da üzerine baskı uygulamayın.

Sıvı beslenme ameliyat günü için en iyisidir. Sıvıları yavaşça alarak başlayın ve ardından hafif beslenmeye geçin. Ertesi gün düzenli beslenmeye başlayabilirsiniz.
Burun estetiğinden iki ila dört gün sonra muhtemelen burun akıntısı olacak. Burnunuzu ovuşturmayın, bu durum tahrişe neden olabilir. Boğazınızın arkasında az miktarda akıntı olması normaldir. Ameliyattan sonraki ilk iki hafta boyunca burnunuzu sümkürmeyin. Burun içi temizliği için sprey verilecektir.

Burun estetiğinden sonra iki hafta boyunca yorucu aktivite kısıtlanmalıdır. İki hafta sonra aktivitelerinizi normale döndürebilirsiniz. Dört ila altı hafta boyunca buruna / temas edilmesine neden olacak sporlarda fiziksel temastan kaçınmalısınız.

Yeni burun şekli

Şekil hemen ortaya çıksa da nihai sonucu hemen göremezsiniz. Şişliğin çoğu birkaç gün içinde başlayarak haftalar içinde hızla azalacaktır. Bununla birlikte, genellikle şişliğin son yüzde 5'inin ortadan kalkması bir yıl sürer. Bantlar ve ateller çıkarıldıktan sonra, burun hafifçe yıkanabilir ve makyaj işlemi de yapılabilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX