0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Beyaz çay kalp krizinden koruyor

Siyah ve yeşil çayla aynı bitkiden elde edilen beyaz çay, düzenli olarak içildiğinde kan dolaşımını düzenleyerek kalp krizi riskini en aza indiriyor. 

Camellia sinensis adı verilen bitkiden elde edilen çayların arasındaki fark hem seçilen yapraklardan hem de işleniş biçiminden kaynaklanmaktadır. Elle toplandığı ve işlem görmediği için daha doğal ve faydalıdır. Daha az işlem gördüğünden, kateşin adı verilen antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Termojenik etkisi bulunan; kafeinle birlikte 'kateşinler' denilen antioksidan flavonoidler, damarları genişleterek tansiyonu düşürür ve vücut genelinde kan akışını iyileştirerek kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücut ısınızı yükseltebilmek için beyaz çayı ara öğünlerinize veya günün başlangıcında kahvaltılarınıza ekleyebilirsiniz. 

KAYNATMADAN İÇİLMELİ 

Beyaz çayın hazırlanırken kaynatılmaması gerekir. Ilık suyla demleme yöntemiyle, 5-6 dakika bekletilip içilebilir. Hafif bir tadı olduğu için baharatlı yemeklerden sonra içildiği takdirde tadını alamayabilirsiniz. Bu yüzden hafif yemeklerden sonra içilmesi daha doğrudur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX