0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2018 Salı 08:00:00 - Güncelleme:11 Aralık 2018 Salı 08:00:00

Bağışıklığı güçlendiren bitki: Yacon

Probiyotik ve antioksidan deposu 'yacon'la hazırlanan şurup bağışıklığı güçlendiriyor, kanser riskini azaltıyor.

Patates benzeri görünüme sahip olan 'yacon'dan elde edilen şurup, sağlıklı gut bakterilerini çalıştırarak sizi tok hissettiriyor, tadı ise kuru üzüme benziyor. Sindirim problemleri ve böbrek rahatsızlıklarına iyi gelen yacon, Güney Amerika’ya özgü bir bitkidir. Köklerinden çıkarılan şurubu, kahverengi renktedir ve tadı pekmeze benzer. 

KİLO VERMEYİ SAĞLAR

Şurup, glisemik indekste düşüktür. Bu yüzden şeker hastalarının tercih edebileceği, doğal bir tatlandırıcıdır. Şeker yerine fırınlanmış gıdalar, soslar, tatlılar ve diğer yiyecekler için kullanılabilir. Faydaları arasında, insülin direncini ve obezite riskini azaltma, kemik sağlığını iyileştirme, bağışıklığı artırma, kanseri önleme gibi özellikleri vardır.  

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER 

Artmış kalsiyum emilimi kemik kaybına karşı korunmada ve kırık riskini azaltmada hayati bir rol oynar. Çalışmalar, yacon şurubunun osteoporozu önlemeye yardımcı olduğunu göstermektedir.  Aynı zamanda kemiklerdeki magnezyum konsantrasyonunu artırma yeteneği de vardır. 

Bilimsel olarak kanıtlandı

Yaconun yararları arasında, kanser riskini azaltma da bulunur. Kansere karşı savaşan diğer gıdalar gibi yacon şurubu da, kanser hücrelerinin büyümesini ve çoğalmasını engelleyebilen antioksilara sahiptir. Kimya ve Biyoçeşitlilik dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, araştırmacılar yaconun cilt kolon kanseri, beyin ve kan kanserine karşı kanser karşıtı faydalar gösterdiğini buldular.

Sindirimi kolaylaştırır

Yacon şurubu, bağırsaktaki yararlı bakterilerin büyümesini teşvik etmeye yardımcı prebiyotikler içerir. Şurubun faydaları arasında güçlendirilmiş bağışıklık sistemi de vardır. Prebiyotikler, bağışıklığı güçlendirmeye, vücudun bakteri ve enfeksiyonlara karşı direncini artırmaya yardımcı olur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX