0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:19 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00

Ananas kabuğu çayı öksürüğü kesiyor

Ödem attıran ananası yedikten sonra kabuklarını yıkayıp kaynatın. Zencefil ve tarçın katıp içtiğinizde öksürükten kurtulur, midenizi rahatlatırsınız.  

Ananas çok geniş bir yelpazede sağlığımıza fayda sunar. Vitamin ve mineral deposu olan ve sağlıklı meyveler arasında yer alan ananasın yararları sadece meyvesinde değil kabuğunda da çokça bulunuyor. İç kabuğunda ananastan iki kat daha fazla bromelanin maddesi vardır. Bu sebeple sindirime ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında yer alıyor. Ananas kabuğu selülitleri etkili bir şekilde yok ediyor. Mükemmel bir idrar söktürücü olduğu için vücudunuzda bulunan fazla sıvıları atmanızı sağlar. Çok iyi ödem attırır. Zayıflamak için ananas kabuğu çayını mutlaka tüketmelisiniz. 

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR 

Ananasın kabuğuna yakın sert çekirdekli bölümü lif, C vitamini ve bromelain maddelerinden oluşur. Bromelain enzimi, besinleri ve ölü dokuları sindirim sisteminde hızlıca parçalar ve mideyi korur. Sindirim sürecini iyileştiren bir enzim olan bromelain sayesinde sindirime çok fazla katkıda bulunur. Bağırsak işlevini iyileştirir ve kabızlığa iyi gelir. 

NASIRLARI GEÇİRİR 

Ananas kabuğundaki yararlı enzimler, ayaktaki nasırı doğal bir yoldan yumuşatır. Kabuğunu soyduktan sonra kabuğun iç kısmını ayağınızda nasır olan yere koyun ve bir gece bekletin. Ölü deriyi kolayca parçalayacağı için nasırlardan kolayca kurtulabilirsiniz. 

KANSER SAVAŞÇISIDIR 

Bromelanin kansere karşı oldukça başarılı bir koruma sağlar. Ananas, kemoterapiyle birleşerek, kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Aynı zamanda prostat ve kolon kanserinden koruyan betakaroten açısından zengindir. 

ZAYIFLATAN ÇAY TARİFİ 

- Bir adet ananasın kabuklarını güzelce yıkayın, dikenli kabuklarının olduğu yeşil kısmı doğrayın ve 1 saat tuzlu suda bekletin.  

- Tuzlu suyu dökün ve ananas kabuklarının üzerine 2 litre su ekleyin. 

- Ardından bir parça zencefil, bir kabuk tarçın ve son olarak yarım parça limon atıp birkaç dakika kaynatın. 

- Günde 3 kez her ara öğünde tüketin.

Balla karıştırın

Ananasın içinde bol miktarda bulunan bromelanin bileşeni, öksürüğü durdurur. Kabuğunu yemek zor olduğundan suyunu çıkarabilirsiniz. Ananasın kabuklarını yıkayıp doğradıktan sonra bir sürahiye koyun. Kabukların üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ilave edin. 1 saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bal ekleyin. Ananas kabuğunun suyu balla birleşince öksürüğü anında durduracaktır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX