0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:18 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00

Ağrıların ilacı burçak

Kurutulup toz haline getirilen burçakla hazırlanan karışım, sırtta ağrıyan noktalara uygulandığında kısa sürede iyileşme sağlar.

Her 5 kişiden biri yaşamının belirli dönemlerinde sırt ağrısıyla karşı karşıya kalır. Her yaş grubunda ortaya çıkabilen sırt ağrısı, sırtımızda bulunan omurganın iki yanındaki kasların gerilmesiyle oluşur. Ağrıya yol açan bu gerilmenin en büyük nedeni strestir. Normalde 'C' harfine benzeyen boyun omurgası düzleşir, omuz ve sırta giden sinirlerin çıkışları daralarak sinirler baskı altında kalır. 

Tetikleyici etkenler

Bu baskı sonucunda sırt kasları gerilir ve ağrı oluşmaya başlar. Kasların uzun süre gergin halde kalması fibrozit adı verilen kas topaklarına neden olur. Yorgunluk, ağır kaldırma, klimaya maruz kalma gibi tetikleyici etkenlere bağlı olarak da sırt ağrısı gelişir. 

Duruş bozukluğu

Bazı kişilerde sırt ağrısını önlemeye yönelik kambur duruş başlayabilir. Sırt ağrısı pek çok hastalığın belirtilerinden biri de olabilir. Özellikle masa başı çalışanlarda çok sık görülen bu ağrıya 'myofasiyel ağrı sendromu' denilir. Sırt bölgesinde kaslara ve yumuşak dokulara bağlı gelişen ağrılar uzun süre masa başında çalışan kişilerin ortak şikayetlerinden biridir. Çoğunlukla sırt kaslarının üzerinde basınç oluşturarak ağrı tetiklenir, duruş bozukluğu ortaya çıkar.

Lapası yapılır

Bitkisel tedavi uzmanları sırt ağrısına çare olarak 'burçak'la hazırlanan lapayı öneriyor. Kurutulup toz haline getirilen burçakla hazırlanan lapa ağrıyan noktalara uygulandığında kısa sürede iyileşme sağlar. Burçak ununu sirkeyle karıştırıp prostatit iltihaplanma gibi idrar yolları enfeksiyonları tedavisinde kullanabilirsiniz.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX