0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:19 Mayıs 2019 Pazar 08:00:00

Vatan sevgisi imandandır

Yurt müdafaası, toprakların korunmasından ibaret değildir. O topraklar üzerinde yaşayan insanların dinini, canını, malını ve namusunu korumak, onları huzur içinde yaşatmaktır.

Memleket sevgisi, Yüce Allah’ın insanların kalbine koyduğu fıtri bir duygudur. Zira her insan doğduğu, dünyaya gözlerini açtığı, yetiştiği, hayatının pek çok hatırasını yaşadığı, tarih ve kültürünün şekillendiği, akraba ve atalarının yaşadığı yere karşı ayrı bir sevgi ve ilgi duyar. Oradan uzaklaştığı zaman özlemle kavuşmayı arzular. Nitekim Allah Resulü de doğup büyüdüğü Mekke’ye karşı ayrı bir sevgi beslemiştir. 

TÜM DEĞERLER KORUNUR

İslam dini, insanların hak, menfaat ve değerlerini paylaşarak yaşadıkları yer olan vatanı ve memleketini sevmeyi, korumayı teşvik etmiş, onu savunmayı yüce bir görev saymıştır. Vatanı korumak adına kuvvet hazırlanmasını ve savaşa hazırlıklı olunmasını emretmiştir. (Enfâl Suresi 60. Ayet) Vatan müdafaasından maksat, toprakları korumanın yanında, o topraklar üzerinde yaşayan insanların dinini, canını, malını, ırz ve namusunu korumak ve onları hürriyet ve huzur içinde yaşatmaktır.

IRKÇILIĞA DÖNÜŞMEMELİ 

Bu mukaddes değerleri canı pahasına savunmanın karşılığı ise en yüce mertebelerden biri olan şehitliktir. Sevgili Peygamberimiz, çeşitli şekillerde şehitliğin ve gaziliğin faziletine işaret etmiş ve malı, canı, dini ve aileyi korumak uğruna öldürülen kimselerin şehit olduğunu bildirmiştir. İslam dini, vatan sevgisini meşru kabul etmekle birlikte bunda aşırıya gidilerek etnik ve bölgesel ayrımcılık veya ırkçılık yapılmasını ise yasaklamıştır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX