0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Haziran 2018 Pazartesi 00:12:00 - Güncelleme:11 Haziran 2018 Pazartesi 00:17:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER:

- 3 orta boy patates

- 1 soğan

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı un,

- 5 su bardağı oda sıcaklığında su,

- 1 su bardağı et/tavuk suyu (yoksa normal su),

- 1 su bardağı süt,

- Tuz,

- Karabiber

- Muskat rendesi 

- 1 avuç kıyılmış maydanoz

ÜZERİ İÇİN: 

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun, Minik küpler halinde doğradığınız patatesi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Suyunu ve et suyunu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın, ardından blender'dan geçirin. Bu aşamada istediğiniz kıvama gelene kadar ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz. Süt, maydanoz ve baharatlarını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sosu için yağı kızdırıp biberi ekleyip karıştırın. Ateşten aldıktan sonra çorbayı kaselere koyup üzerine sos gezdirin.

FIRINDA KAVANOZ KEBABI 

MALZEMELER:

- Yarım kilo kuzu kuşbaşı

- Yarım kilo arpacık soğan 

- Çeri domates 

- Sarımsak 

- Kekik

- Tuz 

- Tereyağı 

HAZIRLANIŞI

Tarifi dilerseniz büyük 750 gramlık kavanozlarda da yapabilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırın. Kavanozlara koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kapatın, hava almasın. Fırında 220 derecede tamamen pembeleşene kadar pişirin. Su veya salça eklemiyoruz. Kavanozların fırında çatlamaması gerekiyor. Isıya dayanıklı olan kışlık menemen vs.  hazırladığımız kavanozlar gibi dayanıklı olmalı. 

ÇITIR KADAYIF SARMA 

MALZEMELER:

- 6 yaprak baklavalık yufka

- 100 gr tel kadayıf

- 120 gr tereyağı

- Az dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

- 2 su bardağı su

- 2 su bardağı toz şeker

- 3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyu ekleyip altını kısın. 15 dakika kaynatın. Şerbetiniz olduktan sonra soğumaya bırakın. Bir yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. 2 adet baklavalık yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgâha serin. Üzerine az miktar tereyağı sürün. Yufkanın her tarafına tel kadayıfı elinizle parçalayarak, serpiştirin. Dövülmüş ceviz de serpiştirin. Yufkayı ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu bir ya da 2 parmak uzunluğunda kesin. Kare borcam içine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Geri kalan tereyağını da tava içine koyup, eritin. Tereyağı eridikten sonra kısa bir süre kızdırın. Tereyağını her bir baklava yufkasında kadayıf sarmanın üzerine dökün. 180 dereceli fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen yufkalı kadayıf sarmayı fırından çıkartıp, bir dakika kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar şerbette bekletin. Baklava yufkasında cevizli sarmayı şerbet içerisinde 1-2 kere altüst edin. Kadayıf sarmayı servis tabağına alıp, üzerine yeşil toz fıstık serpiştirip, servis edebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX