0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Haziran 2018 Perşembe 00:09:00 - Güncelleme:07 Haziran 2018 Perşembe 00:14:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

SEBZE ÇORBASI 

 

ALZEMELER:

- 1 kuru soğan
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 kabak
- 2 sivri biber
- 1 kaşık salça
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz sıcak su

HAZIRLANIŞI

Kuru soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayalım. Havuç, patates ve kabağı rendeleyelim. Sıvı yağda kuru soğan ve sivri biberi hafif kavuralım, içine sırasıyla havuç, patates ve kabağı ekleyip biraz kızartalım. İçine salçayı katıp kavuralım. Kavrulan sebzelere sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çorbayı blenderdan geçirip tekrardan ocağın üzerinde bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Muhteşem çorbamız hazır.

PERDELİ PİLAV

MALZEMELER:

- 2 su bardağı pirinç
- Yarım tavukgöğsü 
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 küp şeker
- 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağının 3/2’si kadar kuş üzümü
- Yarım su bardağı kabuksuz badem.

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavukgöğsünü haşlıyoruz. Daha sonra tenceremize sıvıyağ ekleyip ayıklanmış bademleri koyup kavuruyoruz. Sonrasında yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyup kavurmaya başlıyoruz. Kavurmaya devam ederken baharatlarını ekliyoruz. Şekeri ve tuzunu da ilave edip 2-3 dakika sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Pilavımıza tavuk suyundan ekleyip (2-2.5 su bardağı) kapağını kapatıyoruz. Sıra geldi perde pilavımızın perdesine. Hamur malzemeleri yoğrulup 2 mm kalığında açılır. Yağlanmış derin borcama hamur kenarlarından taşacak şekilde yayılır. Pişen pilavımıza tavukgöğsü didiklenip karıştırılır. Hamurumuzun içine eklenir. Hamurun üzeri kapatılıp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

ŞERBETLİ SÜNGER KEK TATLISI  

MALZEMELER:

- 3 yumurta 
- 3 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı un 
- 1 su bardağı yoğurt 
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat 
- 1 vanilya 

ŞERBETİ İÇİN:

- 4 su bardağı su 
- 4 su bardağı şeker 
- 2-3 damla limon (tatlı ve şerbet ılık olacak) 

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şeker çırpılır. Yoğurt ve diğer malzemeler eklenir ve kalıba dökülür. 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Hazırladığımız ılık şerbet fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı giden keke dökülür. Şerbeti içine çekmesi için 1-2 saat bekletilir ve sonra servise sunulur. Dilerseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX