0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2018 Çarşamba 01:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2018 Perşembe 18:00:00

Şükran Kaymak'la İftar Sofrası

Şükran Kaymak'la iftar sofrası tarifleri Güneş'te...

KÖFTELi VE NOHUTLU YAYLA ÇORBASI

KÖFTE MALZEMELERİ: 

- 200-250 gram kıyma

- Tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

- Çok az kırmızıbiber

YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİ:

- 2.5 yemek kaşığı yoğurt

-  2 buçuk yemek kaşığı un

-  1 yumurta

- Tuz

HAZIRLANIŞI

Köfte için kıyma ve baharatlar yoğrulur. Yuvarlanıp düz bir kapta bekletilir. 1 büyük kase haşlanmış nohut çorbaya eklenmek üzere hazırlanır.  5 su bardağı suyla çorba için tüm malzemeler bir kaba alınır ve un eriyene kadar çırpılır. Sonra tencereye alınıp kaynayana dek karıştırılır. Kaynamaya başlayınca (koyu olursa sıcak su ilave edilebilir) köfte ve nohut eklenir ve 10/15 dk ağır ateşte kaynatılır.  Tavaya 1.5 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Sonrasında 1 tatlı kaşığı nane ve kırmızıbiberi kavurup çorbaya ilave edin. İşte nefis çorbamız hazır.

KREP KEBABI

MALZEMELER:

- 2 adet tavukgöğsü 

- 1 adet soğan n 1 kavanoz bezelye n Havuç 

- Patates konservesi

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ:

- 2 yemek kaşığı tereyağ 

- 2 çorba kaşığı un n 2 su bardağı süt n Tuz

Hazırlanışı: Beşamel sos için tereyağını eritin unu az kavurun ve hafif hafif sütünü ekleyerek karıştırın, pişen beşamel sosu kenara alın.

HAZIRLANIŞI

n Soğan ve tavukları küp küp doğrayın ve tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip biraz daha kavurun ve konserve malzemelerini ekleyip kavurduktan sonra 5/10 dk pişirin. Sonra hazırladığınız krepleri tezgaha serip iç malzemelerini ekleyin ve bohça şeklinde dörde katlayıp tepsiye alın. Hazırladığınız Beşamel sosunu kreplerin üzerine pay edin ve fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Krep için;  2 yumurta 1 bardak süt 1 bardak su 1 su bardağı un yarım tatlı kaşığı tuz tüm malzemeleri iyice katıştırılır ve fırça  ile yağladığınız teflon tavaya 1 kepçe dökün ve tavanın her tarafına yayılması için yuvarlayarak yayın. 2 taraflı pişirin.

KADAYIF PASTASI 

MALZEMELER:

- 200 gr hazır fırınlanmış kadayıf

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı kırık ceviz

MUHALLEBİ MALZEMELERİ:

- 2.5 lt süt

- 2 yemek kaşığı un n 1,5 yemek kaşığı nişasta

- 5 yemek kaşığı toz şeker

- 1 adet yumurta sarısı

- 1/2 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

İlk olarak 200 gr hazır fırınlanmış kadayıfı elinizde parçalayın. Geniş bir tavayı ocak üzerine koyun. Tavanın içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine kadayıfları ekleyin. Rengi hafif kahve olana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ardından kavrulmuş kadayıfların üzerine 3 yemek kaşığı kadar toz şeker dökün. 2 dakika kadar daha karıştırarak, kavurun. Daha sonra kavrulmuş kadayıfları ocaktan alın. Tavanın ısısından dolayı yanmamaları için ayrı bir kap içine alıp, soğumaya bırakın.Diğer yandan muhallebi için; derin bir tencere içine yarım litre süt, 1 adet yumurta sarısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un ve 1,5 yemek kaşığı nişasta koyup, iyice çırpın. Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen muhallebinin içine yarım yemek kaşığı tereyağı ve yarım paket vanilya  ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Kelepçeli kalıpta yapacak olanlar, kremşanti eklemezse daha iyi olur. Borcamda yapacak olanlar kremşanti eklerseniz kıvamı daha akışkan olur. Tüm malzemeler hazır olduktan sonra bir borcamda veya kalıpta bir kat kadayıf üstüne tüm muhallebi dökülür. En son tekrar kadayıf dökülüp soğuması için buzdolabında en az 6/7 saat bekletilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX