0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mayıs 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:30 Mayıs 2018 Çarşamba 00:00:00

Muhtaçlara yardım edin

Helâl parayı ya da malı ihtiyaçlı kişiye ve dinen hoş görülen yerlere harcamak, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gönüllü olarak yapılan her hayır, infak içerisinde değerlendirilir.

İnfak, besleme, geçimlik (nafaka) verip geçindirme anlamlarına gelir. Bir kavram olarak nafaka’; gerek yakın akraba ve gerekse diğer insanlardan yoksul ve muhtaç olanlara para ve geçimlik vermek, onların geçimini sağlamak ve beslemek demektir. 

ÖVGÜYÜ HAKEDENLER

Geçimlik için ve zorunlu olarak harcanacak paraya ve gıda maddelerine ‘nafaka’ adı verilir. Türkçe’de, kişinin kanun gereği geçindirmek zorunda olduğu yakınlarına mahkeme kararıyla bağlanan aylığa da ‘nafaka’ denir. İnfak, kapsamı geniş bir kavramdır. 

MUHTACA YAPILMALI

Kur’an-ı Kerim, müminleri tanıtırken, onları ‘Allah yolunda infak edenler (harcayanlar)’ olarak tanıtıyor. İnfak edenleri sürekli övüyor, ödüllerinin büyük olduğunu belirtiyor. Kişi sevdiği şeylerden az olsun çok olsun, muhtaçlara verdiği zaman bu ayette müjdelenen ‘iyiliğinin en güzel’ derecesine, yani ‘birr’e ulaşmış olur. 

ONUN İÇİN SADAKADIR

İnfakın en faziletlisi ise kişinin, muhtaç olan akrabalarına yaptığı yardım ve harcamadır. Kişi, ailesinin bireylerinin geçimini sağlamak üzere harcama yaparsa bu da, onun için bir sadaka olur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX