0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Haziran 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:05 Haziran 2018 Salı 00:00:00

Medeniyetleri yıkan hastalık: Fitne

İnsanların birliğini ve dirliğini bozan fitne çıkaranlar yüce Allah tarafından lanetlenmiştir. Fitnecilerden uzak durmalı ve daha fazla Allah’a sığınmalıyız.

Fitne çıkarmak, genelde insanların aklına iki kişinin arasını bozmak, bir kişinin düşüncesini ya da işini kötüye sevk etmek adına aklını çelmek gibi eylemleri getirir. Fakat bunun dışında fitnede bulunan kişi imtihan, deneme, ayartma, azdırma, baştan çıkarma, karışıklık, kargaşa, fesat küfür ve azgınlık gibi birçok eylemde bulunabilir. Kuran’da fitne çıkaran kişi Allah tarafından lanetlenmiştir. 

GÖRÜNÜŞE ALDANMAMALI

Fitnelerin akıl hocaları, Kuran-ı Kerîm üzerinde layıkıyla tefekkür etmemiş, açıp da bir tefsir ve hadis külliyatını anlayarak okumamış, sağlam bir dinî altyapısı olmadan, üstünkörü ve yarım bir okumayla ilmî kariyer elde etmiş, allâme görünüşlü bedbaht kimselerdir. İddia ettikleri fikirlerse, batıl düşüncelere karşı duydukları nefsani hayranlığın talihsiz ifadeleridir. Fitne; insanın evlat, mal, mülk, makam, iktidar arzusu, bela ve musibetlerle imtihan olmasıdır. 

KÖTÜLÜĞE SEVK EDER

İyiliğinin ve kötülüğünün belli olması için insanın sınandığı her şeye fitne denmiştir. Fitne; insanları Allahü Teâlâ’ya kulluktan, Kuran’ın ve sünnetin ahkamına uymaktan, iyiliği emreden, kötülüğü men eden, insanları hayra çağıran bir ümmet olmaktan alıkoymaktır. En büyük fitnelerden birisi de, münafıklığı hakiki Müslümanlıkmış gibi yutturmaktır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX