0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Haziran 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:02 Haziran 2019 Pazar 08:00:00

İbadetlerde devamlılık esastır

Hz. Peygamber, 'İbadetlerin en makbulü devamlı olanıdır' buyurmuştur. Rahmet ayında kazandığımız iyi huylar ve ibadet alışkanlığı, ramazandan sonra da sürdürülmelidir.

Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ve kandillerle devam eden manevi bir atmosferden geçerek, büyük bir sevinçle karşıladığımız Ramazan-ı Şerif'e, veda etmeye hazırlanıyoruz. Ramazan ayında yoğun bir ibadetle vaktimizi geçirmeye çalıştık. Bedenimizi ve nefsimizi oruçla terbiye ettik. Bir kez daha sabrı, yardımlaşmayı, paylaşmayı, özveriyi öğrendik. Dünya nimetlerinin gelip geçici olduğunu idrak ettik. Gönüller manevi huzur ikliminde bir ay boyunca temizlendi. 

ALLAH'A KARŞI SORUMLUYUZ 

Yüce Allah’a karşı sorumluluğumuz sadece Ramazan ayına mahsus değildir. Bu yüzden Rahmet ve mağfiret ayında kazandığımız bu güzel haslet ve yüksek değerleri, ramazan sonrasında da koruyup yaşamalıyız. İslam’a göre kulluk devamlılık ister. Hz. Ayşe’den rivayet edildiğine göre, bir defasında Efendimiz’e: “Ya Resulullah! Hangi ibadet Allah’a daha çok sevimlidir” diye sorulmuştu. Efendimiz ise; “Az da olsa devamlı olanıdır” buyurmuştur. 

GAYRET GÖSTERİLMELİ

O halde, ramazanda nefsimizi ıslah etmek için gösterdiğimiz gayreti, kazandığımız güzel huyları ve hasletleri muhafaza etmeliyiz. Senenin bütün aylarında, hatta bir ömür boyunca güzel ameller işlemeye, Allah’a kulluk yapmaya devam etmek için çaba harcamalıyız. Zira yalnızca dünyamızı kazanmaya çalışmak bizi huzur ve saadete götürmez. Hem dünyamızı hem de ahiretimizi İslam’ın emrettiği şekilde kazanmak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX