0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2019 Cuma 11:30:00 - Güncelleme:29 Mart 2019 Cuma 11:31:00

Tek seferde 1000 otomobil sattılar

Markaların dizele veda etmesinin ardından hibrit otomobil satışları ön plana çıkmaya başladı. Ülkemizde de üretilen hibrit otomobillerden olan Corolla tek seferde 1000 adetlik satışı ile Türkiye’de tek seferde en çok satılan Hibrit otomobili oldu.

TM Dijital Haber Merkezi

Dünya giderek değişiyor. Bu değişimle birlikte otomobillerde farklı regülasyonlara sahip oluyorlar. Devletlerin emisyon zorunlulukları, dizel yasakları da markaların çok radikal kararlar almasına neden oluyor. Toyota da bu radikal kararı alan markalardan birisi. Geçtiğimiz yıl dizel motor üretimini sonlandıran Toyota, hibrit operasyonlarının güçleneceğini söyleyerek çevreci otomobiller üretmeye devam edeceğini bizlere göstermiş oldu. Ülkemizde üretilen ve tüm dünyaya satılacak olan Corolla modeli ile daha fazla isminden söz ettiren marka, hibrit Corolla satışlarında kendi rekorunu kırdı. Dünyada toplamda 13 milyon adetin üzerinde satışa sahip olan hibrit Toyota’lar şimdi de ülkemizde yüksek satış adetlerine ulaşmaya çalışıyor. Türkiye’deki kiralama markası olan Enterprise ile iş birliği yapan Toyota, Türkiye’nin en büyük hibrit satışını ve Toyota tarihinin en büyük filo satışını yaparak kendi rekorlarını kırdı.

COROLLA TARİHİ İÇİN BİR İLK

1966 yılında üretimine başlanan Corolla modelinin ülkemizde de birçok versiyonu üretildi. Bu üretim sonrasında 150 ülkede 46 milyondan fazla satışa ulaşan Toyota, ilk defa hibrit versiyonu ile yollara çıktı. 122 beyir güce sahip olan hibrit Corolla 1.8 litrelik benzinli motorunun elektrikli motorla adepte edilmesi ile yakıt ekonomisinde zirveye oynuyor. 3.4 lt/100 km’lik yakıt tüketimine sahip olan Corolla, ülkemizde üretilen ilk C Sedan hibrit otomobil olmasıyla da öne çıkıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX